Nová funkcia pre Google Disk je dostupná pre používateľov iPhonov a iPadov.

Aplikácia Google Disk je v poslednej dobe pod drobnohľadom spoločnosti. Nedávny problém so súbormi, ktoré zo služby zmizli, sa rozoberá z každej strany. Namiesto toho, aby sa však Google nechal odradiť týmto problémom, tak prináša novú funkciu do aplikácie pre svojich používateľov. Ide o verziu aplikácie pre operačný systém iOS a iPadOS a aktuálne ju evidujú už prví používatelia.

Nová funkcia sa spája so skenovaním dokumentov, čo aktuálne v aplikácii nebolo možné. Vďaka Google Disku teda už nebudete potrebovať ďalšie aplikácie vo svojom smartfóne na to, aby ste si svoje dokumenty naskenovali. Rovnakú funkciu však vo svojom telefóne okrem majiteľov iPhonov a iPadov evidujú aj používatelia Androidov. V tomto prípade však funkcia prišla takmer v tichosti.

Google Disk bude slúžiť aj ako skener

Pre skenovanie dokumentov smartfónom používatelia doteraz využívali ďalšie aplikácie, ktoré si inštalovali z App Store či Obchodu Play. Používatelia iPhonov a iPadov však teraz už budú môcť nechať túto prácu na aplikáciu Google Disk, ktorá možnosť skenovania dokumentov prináša ako jednu z funkcií. Novú funkciu môžu používatelia zaregistrovať nad ikonou pridania nového dokumentu, pričom jej ikona je modrý fotoaparát.

Google Disk skenovanieZdroj: 9to5google.com
Google Disk prináša funkciu skenovania

Skenovanie dokumentov prostredníctvom aplikácie Google Disk je aktuálne k dispozícii vo verzii 4.2023.46227 pre systém iOS a iPadOS. Ako uvádza Google, možnosť skenovania dokumentov je aktuálne pripravené na používanie pre všetkých používateľov Google Workspace a používateľov s osobným účtom Google.

Možnosť skenovania dokumentu je doplnená aj o ďalšie nástroje, medzi ktorými možno nájsť nástroj pre orezanie či otočenie snímky, resp. naskenovaného dokumentu a tiež si môžete upraviť farby a ostrosť dokumentu. Nechýba ale ani možnosť úpravy skenu vďaka filtrom.

Zdroj: 9to5google.com, andro4all.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.