Vzniká tak nová konkurencia populárnej službe Grammarly.

Google postupne nasadzuje umelú inteligenciu do viacerých zo svojich produktov. Nedávno sa tak implementácie dočkal Prekladač so svojimi offline prekladmi. Teraz sa však spoločnosť rozhodla využiť umelú inteligenciu na kontrolu gramatiky a štylistiky v službe Google Dokumenty.

Kým sa umelá inteligencia od Googlu naučí aj slovenskú štylistiku a gramatiku na 100% tak to ešte chvíľu potrvá. Dovtedy nám novinka môže pomôcť aspoň pri písaní dokumentov v anglickom jazyku. Dokáže totiž kontrolovať okrem drobný preklepov či zámen písmeniek aj čiarky, správnosť použitého času a mnoho ďalšieho. 

S podobným nápadom neprišiel Google ako prvý. Už niekoľko rokov na trhu pôsobí spoločnosť Grammarly, ktorá vyvíja sofistikovaný systém postavený na umelej inteligencii, ktorý kontroluje komplexne celé vety, ich zmysel či správnosť.

Novinka nebude spočiatku dostupná pre všetkých. Ako prví dostanú túto funkciu používatelia balíkov G Suite a až potom bežní používatelia. Bližšie termíny, ako aj informácie o podporovaných jazykoch zatiaľ nie sú známe. 

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Google pokračuje v redizajne. Tentoraz sa prepracovania dočkal Google Drive

Značky: