Aktualizované 20.8.2020 15:00.

„Problém so službou Gmail by mal byť vyriešený. Ospravedlňujeme sa za prípadné nepríjemnosti a ďakujeme vám za trpezlivosť a trvalú podporu,“ hovorí Alžbeta Houzarová, riaditeľka komunikácie českej pobočky Googlu.

Aktuálny stav je možné sledovať na tomto odkaze.

Pôvodný článok pokračuje nižšie:

Nefunguje Gmail niekoľko ďalších služieb.

Výpadok sa začal vo štvrtok skoro ráno. Podľa stránky DownDetector bol zaznamenaný vysoký počet sťažností nielen z Veľkej Británie.  V Európe sú to najmä krajiny Beneluxu, no problémy hlásia aj zo Španielska, Francúzska, Poľska, Českej republiky, Chorvátska, Rakúska či Nemecka. Nie je vylúčené, že výpadok sa širšie dotkne aj slovenských používateľov.

Gmail Google Problem

Zdroj: Down Detector

Na webe bolo zaregistrované obrovské množstvo podnetov. Mnoho používateľov stratilo spojenie, keď sa prihlásili do Google služieb. Spoločnosť problém priznala a uviedla, že pracuje na náprave.

Gmail Google Problem

Zdroj: Down Detector

Podľa informačného panela spoločnosti Google vyjadrenie je možné očakávať už čoskoro. Spolu s Gmailom používatelia hlásili aj problémy s Google vyhľadávaním a Diskom Google, pričom mnohí sa nemohli prihlásiť do Gmailu, vyhľadávať na domovskej stránke spoločnosti a nahrávať alebo pristupovať k obsahu Disku Google.

Medzi ďalšie problémy, ktoré spoločnosť Google zaznamenala patria komplikácie so službou Meet, problémy s nahrávaním CSV v Správcovskej konzole a problémy s uverejňovaním správ v službe Google Chat.

Zdroj: TechRadar, DownDetector

Prečítajte si aj:

Google vylepšuje mapy, pridáva viac prírody a vo vybraných mestách aj detaily ulíc

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.