Využívanie aplikácie Google Kontakty bude jednoduchšie aj pri použití jednej ruky.

Čoraz väčšie telefóny na trhu, teda s niektorými výnimkami, robia vrásky na čele mnohým používateľom. Zle sa im pracuje s ich telefónom za pomoci len jednej ruky a častokrát k tomu musia využiť hneď dve. Sú však situácie, kedy to možné nie je a je dôležité, aby sa v takej situácii dali vykonať aspoň základné úkony.

Len nedávno tak z tohto dôvodu prišiel redizajn aplikácie WhatsApp pre používateľov smartfónov so systémom Android. Aplikácia pre túto službu sa teraz viac podobá tej, ktorú nájdete aj v systéme iOS a vylepšením je práve jednoduchšia práca s aplikáciou pri použití jednej ruky. A práve rovnaký dôvod má aj spoločnosť Google, ktorá bude meniť dizajn a rozloženie aplikácie Google Kontakty.

Google Kontakty získajú iné rozloženie aplikácie

Aplikáciu Google Kontakty pravdepodobne využívate vo vašom Android smartfóne aj vy. Je prehľadná, dá sa synchronizovať s Google účtom a čo je na nej najlepšie, pracuje v akýchkoľvek Android smartfónoch rovnako. Asi však netreba spomínať to, že až na pár výnimiek je predvolenou aplikáciou pre kontakty a volanie vo väčšine Android smartfónov.

Táto aplikácia je pomerne komplikovaná na používanie smartfónu v jednej ruke, keďže veľa dôležitých funkcií má uložených vo vrchnej časti aplikácie, prípadne v možnostiach v pravom hornom rohu. Aby ste tak na tieto možnosti dosiahli za pomoci len jednej ruky, musíte si telefón neprirodzene prechytiť, prípadne to vzdať a použiť ruky obe.

Google však pri aplikácii Google Kontakty siahne po vylepšení a redizajne. Dôležitejšie možnosti ako napríklad odoslanie hovoru do hlasovej schránky či zablokovanie čísla umiestni do spodnej časti pod číslo kontaktu. Takýmto spôsobom budete mať k týmto možnostiam lepší prístup.

Kontakty GoogleZdroj: Tabletowo
Kontakty Google

Zatiaľ len v beta verzii

Nové rozloženie aplikácie Google Kontakty môžete využiť v beta verzii aplikácie po manuálnej aktivácii. Ak však nevyužívate beta verziu aplikácie či nechcete vykonávať zmeny skôr ako budú riadne otestované, tak vám odporúčame si počkať. Google aktuálne rozloženie testuje a pracuje na tom, aby bolo čo najviac praktické pre bežných používateľov. Očakáva sa, že v blízkej dobe sa tieto zmeny prejavia aj v aplikácii, ktorú nájdete aj v Obchode Play.

Zdroj: androidpolice.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.