Nepredstavené duo od Googlu sa v posledných dňoch teší veľkému záujmu.

Otázkou je, že či aj samotnej spoločnosti sa táto dávka pozornosti páči. Dokonca sa pred pár dňami na čiernom trhu objavilo niekoľko kúskov Pixel 3 XL po 2000 dolárov. Teraz sa na verejnosť dostávajú nové informácie o fotoaparátoch.

Obidva modely z tretej generácie Pixelov dostanú do výbavy duálny predný fotoaparát. Pritom jeden z nich bude širokouhlý. Obidve zariadenia dokážu zaznamenávať tzv. Super Selfies s bokeh efektom pre tvorbu portrétov.

Google Pixely 3. generácie by mali hlavne vynikať v kvalite fotografií, ktoré budú vyhotovené prednými fotoaparátmi. Vôbec pritom nebude prekvapením, vzhľadom na kvalitu fotiek predošlých generácií, že Google opäť posunie mobilnú fotografiu na ďalší level.

Navyše, modely Pixel 3 a 3 XL budú využívať nový čip Visual Core. K dispozícii síce už bol aj pri modeloch Pixel 2 a 2 XL, ale nová generácia Pixel zariadení ho nebude používať len pre funkciu HDR+.

Pre vlajkové modely od spoločnosti Googlu pre rok 2018 sa chystá v aplikácii fotoaparátu niekoľko zmien. Hlavne pre milovníkov selfies. Bude sa predovšetkým jednať o spracovanie a vylepšenia selfie snímok so schopnosťou priblíženia. Tieto funkcie by sa mohli v aplikácii fotoaparátu pre Pixel zariadenia objaviť ešte pred oficiálnym októbrovým predstavením Pixel 3 a 3 XL.

Duálne predné fotoaparáty by podľa zdrojov tiež mohli byť používané na bezpečnostnú funkciu odomykania pomocou tváre. Obidve predné kamery majú rozlíšenie 8,1 Mpx, zatiaľ čo hlavný fotoaparát je iba jeden s 12,2 Mpx rozlíšením.

Google sebavedomo tvrdí, že aj v dnešnej dobe duálnych fotoaparátov vie používateľom poskytnúť vysoký fotografický výkon. Dokonca nemenovaný zdroj uvádza, že hlavný fotoaparát by mal vytvárať neuveriteľné fotografie dokonca aj pri slabom osvetlení.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Google Pixel 3 XL na skutočných fotografiách: Veľký výrez v displeji a iba jeden hlavný fotoaparát

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.