Nebude už neskoro?

Google Pixel 4a je lacnejšia verzia minuloročnej vlajkovej lode Pixel 4. Tento telefón mal byť pôvodne oznámený v máji na vývojárskej konferencii Google I/O. Tá sa však kvôli pandémii koronavírusu neuskutočnila a po novom Pixeli sa zľahla zem.

Známy leaker Jon Prosser pred pár týždňami tvrdil, že Google svoj nový telefón oznámi 13. júla – nestalo sa tak. A tak Prosser teraz zverejnil nový dátum predstavenia Pixelu. Tvrdí, že sa ho konečne dočkáme 3. augusta, pričom si je týmto termínom „na 100% istý“.

Google Pixel 4a nedávno získal certifikáciu organizácie FCC a na chvíľu sa omylom objavil aj v oficiálnom Google obchode. Je teda pravdepodobné, že jeho oznámenie je skutočne na spadnutie. Telefón bude poháňať procesor Snapdragon 730, ponúkne 6 GB RAM a 128 GB úložisko.

Novinka od Googlu by mohla zaujať malým displejom s uhlopriečkou iba 5,81 palca. Do výbavy dostane 3080 mAh batériu a 12,2 Mpx zadný fotoaparát. Predný fotoaparát bude mať rozlíšenie 8 Mpx. Sme zvedaví, aká bude jeho cena a ako veľmi bude konkurencieschopný po boku nového OnePlus Nord, ktorý aktuálne považujeme za jeden z najlepších telefónov v cene 400 eur.

Zdroj: Twitter

Prečítajte si aj:

OnePlus Nord oficiálne: OnePlus sa vracia ku koreňom, nový smartfón bude v predaji aj na Slovensku

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit