Za posledných pár rokov sme zaznamenali nárast počtu „odľahčených“ aplikácií.

Známe aplikácie, akými sú napríklad Facebook, Twitter, Skype a ďalšie, majú svoje jednoduchšie alternatívne verzie. Tie sú nielen menšie, čím zaberajú v zariadeniach menej miesta, ale sú častokrát používateľsky prívetivejšie, lebo neponúkajú veľké množstvo zbytočného obsahu a funkcií.

Nie ale každý vie, že existuje aj takáto jednoduchšia verzia ich obľúbenej aplikácie. Tá je aj podstatne menej náročnejšia na hardvér. Tieto aplikácie treba častokrát vyhľadávať v Obchode Play, pričom do nedávna ste na ne nemuseli ani natrafiť.

Podľa informácií od niekoľkých používateľov, spoločnosť Google tento problém vyriešila. Priamo pri hlavnej aplikácii je pridaná informácia o tom, že existuje aj “lite” verzia tejto aplikácie. Takisto sa následne viete jednoducho prekliknuť k alternatívnej verzii a zistiť potrebné informácie, ktoré vám pomôžu sa rozhodnúť, či si takúto aplikáciu stiahnete.

V redakcii sme vyskúšali, či sa nám nová hláška z Obchodu Play zobrazí, ale zatiaľ neúspešne. Je v celku pravdepodobné, že tieto výzvy sa budú postupne zobrazovať aj u nás, pričom vyhľadávanie v Obchode Play podľa kľúčového slova je na lepšej úrovni ako tomu bolo v minulosti.

Dajte nám vedieť do komentárov, či používate plné, alebo odľahčené verzie známych aplikácií na svojom smartfóne.

zdroj: androidpolice

Prečítajte si aj:

Ako na to: Ako si nastaviť Facebook, aby o vás zdieľal čo najmenej informácií?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.