Google Pixel 9 Pro XL zahviezdil aj v rebríčku smartfónov s najlepším displejom.

Platforma DxOMark je známa zvyčajne rebríčkom fotomobilov, pričom toto hodnotenie je v mnohých ohľadoch spoľahlivé. Okrem hodnotenia fotoaparátov smartfónov sa však v rámci hodnotenia vedia objaviť aj iné parametre, medzi ktoré patrí aj batéria či displej. A práve hodnotením displeja si prešiel model Pixel 9 Pro XL od Googlu, ktorý nedávno prešiel testom fotoaparátov a umiestnil sa na krásnom druhom mieste.

V rámci hodnotenia displeja však Google uspel na plnej čiare, pretože väčší model z trojice dostupnej aj na Slovensku obdržal prvé miesto. Pixel 9 Pro XL pritom disponuje 6,8″ LTPO OLED displejom s podporou 120 Hz obnovovacej frekvencie, HDR10+ a maximálnym jasom na úrovni 3000 nitov. O jeho ochranu sa navyše stará Corning Gorilla Glass Victus 2 ako najpokročilejšia možnosť ochrany.

Google Pixel 9 Pro XLZdroj: TOUCHIT
Google Pixel 9 Pro XL

V rebríčku DxOMark sa teda umiestnil v rámci hodnotenia displeja na prvom mieste so 158 bodmi. Predbehol tak model HONOR Magic6 Pro so 157 bodmi, ktorý bol na globálnom trhu predstavený vo februári v rámci konferencie MWC v Barcelone. Tento telefón sme testovali aj u nás v redakcii a v tom čase získal veľmi dobré hodnotenie displeja aj nami, až na niektoré menšie nedostatky. Google Pixel 9 Pro XL však disponuje ešte lepším displejom.

DxOMark hodnotí pozitívne najmä zobrazovanie farieb displeja, ktoré je presné a prirodzené. Výnimkou nie sú ani odtiene pokožky, ktoré DxOMark taktiež zhodnotil. Pixel 9 Pro XL získal pochvalu najmä za skvelý zážitok pri sledovaní videí pri HDR10 v smartfóne, negatívne hodnotenie si nevyslúžil. Zdá sa teda, že Google dokázal dobre spojiť väčší displej s kvalitou, s čím fanúšikovia tohto telefónu aj rátali.

Len o dva body menej než Pixel 9 Pro XL získal ďalší model od spoločnosti Google. Je ním Pixel 9 ako základný model, ktorý má v hodnotení displeja 156 bodov a tým pádom aj tretie miesto. Aj tento model pritom ponúka prémiový displej, príjemným bonusom sú kompaktné rozmery. Veľkosť jeho uhlopriečky je totiž len 6,3″.

Zdroj: DxOMark

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.