Spoločnosť takéto smartfóny vyrábať nebude.

Spoločnosť Google je pri uvádzaní svojich telefónov Pixel veľmi opatrná. Nie je sa však čomu čudovať. Postupnou zmenou stratégie je vidieť, že smartfóny sú pre spoločnosť taktiež veľmi dôležité, ibaže nejde na to tak agresívne, ako čínska konkurencia. Google iba nedávno vydal dva nové modely série Pixel 8, ktoré tento rok doplnili významné novinky v podobe skladacieho telefónu Pixel Fold a Pixel Tabletu.

Google každoročne zvykne uvádzať aj telefóny série “Pixel a, ktoré veľmi dobre dopĺňajú aktuálnu ponuku vlajkových zariadení. Okrem toho, že ponúkajú niektoré funkcie vybavenejších súrodencov, tak zároveň sa predávajú za oveľa dostupnejšiu cenu. Aj napriek tomu, že cena týchto zariadení je podstatne nižšia, ako cena aktuálnych vlajkových lodí, tak stále nesiaha do segmentu najlacnejších zariadení na úrovni približne 200 eur. 

Google Pixel 8 Pro oficiálneZdroj: GSMArena
Google Pixel 8 Pro

Pokiaľ ste však dúfali, že Google niekedy uvedie low-end smartfón, tak vás musíme sklamať. Nestane sa tak. Potvrdil to viceprezident spoločnosti Google Nanda Ramachandran, ktorý tvrdí, že spoločnosť neplánuje vyrábať lacné zariadenie Pixel. Pokiaľ by sa však spoločnosť rozhodla takéto zariadenie v cenovej kategórii okolo 200 eur vyrobiť, tak by to vyžadovalo príliš veľa kompromisov, najmä vzhľadom na zameranie spoločnosti Google na umelú inteligenciu, fotoaparáty a bezpečnosť.

Netreba však zabúdať na to, že Google stále vyvíja Android Go a Go aplikácie pre lacné zariadenia. Tieto iniciatívy sú však závislé od partnerov spoločnosti Google, na čo samozrejme nemá až tak veľký dosah, ako na vlastné Pixely. 

Na druhej strane je tu obrovská snaha udržať Pixel smartfóny pri živote veľmi dlho. A to nielen po softvérovej, ale aj hardvérovej stránke. 

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.