Na internete prebieha množstvo diskusií ohľadom príchodu GoPro Hero7, ktorý by mal na pultoch objaviť v priebehu tohto roka. Ohľadom jeho uvedenia na trh vznikli viaceré pochybnosti, ale minulý mesiac bolo potvrdené, že nové GoPro skutočne svetlo sveta uzrie. Tešiť by sme sa okrem štandardného čierneho prevedenia mohli aj na verziu v bielej farbe.

Po problémoch svitá na lepšie časy

Ak sa bude história opakovať, GoPro Hero7 by sa malo na trhu objaviť už v septembri. Ale po nedávnych problémoch spoločnosti a sťahovaní dronu Karma z trhu sa mnohí pýtali, či je vôbec možné, že GoPro tento rok príde s ďalšou novinkou. Firme ale treba uznať, že ich výrobky sú výborné, hoci práve dron Karma od začiatku sprevádzali technické problémy, a to napriek tomu, že myšlienka bola prepracovaná. Jeho zmiznutie z trhu však nebolo veľkým prekvapením. Napriek tomu ale kamery GoPro zostávajú najlepšími dostupnými výrobkami, ktoré sú ideálnym doplnkom pre aktívnych milovníkov športu. Kamera je tak malá, že jej prítomnosť nemá absolútne žiadny vplyv na aktuálne výsledky športovcov.

Každá generácia ponúka viac

Ako už bolo spomenuté, hlavným produktom firmy GoPro stále zostáva kamera a nikto nepochyboval o tom, že Hero5 a Hero6 oslnia fanúšikov úžasnými novými funkciami. Dizajn kamery je však už používaný v rámci dvoch generácií GoPro kamier, a preto kupujúci očakávajú novinky aj v tejto oblasti. Čo sa týka rozlíšenia a kvality obrazu, každá nová generácia kamier prináša niečo nové a vydobýja si tak znova a znova pozíciu jednotky na trhu. Ostatné kamery síce môžu zodpovedať týmto špecifikáciám a funkciám, ale len málo z nich dokáže skutočne odrážať rýchlosť a kvalitu obrazu tak ako GoPro. Aj Hero7 bude musieť opäť o niečo predbehnúť svojho predchodcu Hero6, ktorá už aj tak v tejto oblasti nastavuje latku poriadne vysoko.

Zlepšenie rozlíšenia, vodeodolnosť či  mobilná aplikácia

Hero6 bola pre niektorých miernym sklamaním – pri 60 snímkach za sekundu dosiahla rozlíšenie 4K a Full HD pri 240 snímkach za sekundu. Niektorí však už od Hero6 očakávali rozlíšenie 8K, no keďže niektoré počítače majú stále problém už len so 4K, na 8K pravdepodobne ešte nie je čas. Od Hero7 sa tiež očakáva vysoká kompatibilita s mobilnými aplikáciami, nakoľko to sa v súčasnosti stalo nevyhnutnosťou pre každú veľkú spoločnosť.