Na trh prichádza najtenší herný notebook poháňaný 7. generáciou procesora Intel Core i7 a grafickou kartou NVIDIA GeForce GTX 1080. Obsahuje 120 Hz Full HD G-SYNC displej a Windows 10 Pro. Jeho profil má hrúbku od 17,9 mm do 16,9 mm. Exkluzívny systém Active Aerodynamic System poskytuje výkonné chladenie a poskytuje výkon pre dlhé hranie. Klávesnica má individuálne podsvietené klávesy, prispôsobiteľné podsvietenie klávesov WASD a QWER a podporuje súčasné stlačenie až 30 klávesov.

Pozrite si herné notebooky ASUS ROG, ktoré sme videli na výstave IFA

ASUS Republic of Gamers (ROG) uviedol na slovenský trh Zephyrus, ktorý je vybavený operačným systémom Windows 10 Creators Update. Ten vylepšuje hranie hier prostredníctvom funkcie Windows Game Mode a umožňuje jednoducho streamovať hranie cez službu Mixer.

Tento notebook sme si detailne pozreli na výstave IFA v Berlíne a prinášame vám naše fotografie

15,6-palcový Zephyrus vyniká tenkým profilom a výkonným chladiacim systémom od ROG. Tiež podporuje prispôsobenie svetelných efektov a ponúka rýchly, 120 Hz displej so širokými pozorovacími uhlami, 100 % pokrytím farebného priestoru sRGB a technológiou NVIDIA G-SYNC. Zephyrus má dizajn inšpirovaný čepeľou, vďaka čomu má ultratenký profil s hrúbkou od 17,9 mm do 16,9 mm v najtenšom bode.

ROG dizajn a chladiaci systém

Chladiaci systém využíva technológiu AeroAccelerator (AA), ktorá zvyšuje rýchlosť a efektivitu prúdu vzduchu. Vďaka zakrivenému povrchu ventilátora a špeciálnemu urýchľovaču dokáže chladiaci systém efektívnejšie odvádzať teplo z komponentov, pričom v otvorenom stave notebooku sa objem prúdu vzduchu zvýši až o 20 % pre jeho ešte lepšiu cirkuláciu. AAS maximalizuje stabilitu systému ako aj herný výkon a chladenie, takže zaručuje bezproblémovú funkčnosť aj počas dlhého hrania.

Perfektná herná klávesnica s osvetlením Aura RGB a inovatívny touchpad

ROG Zephyrus má klávesnicu umiestnenú na prednej strane šasi. Tento dizajn umožňuje lepšie chladenie a komfortnejšie hranie. Technológia ASUS Aura RGB umožňuje dynamické a prispôsobiteľné svetelné efekty pre celú klávesnicu a samostatné podsvietenie klávesov WASD a QWER. Vďaka technológii anti-ghosting je možné simultánne stlačiť až 30 klávesov. Tie sú ergonomicky navrhnuté na optimálne písanie. Touchpad je umiestnený vpravo od klávesnice.

Plynulé zobrazenie hier a všestranná konektivita

ROG Zephyrus je vybavený 120 Hz displejom pre plynulé hranie so skutočnou obnovovacou frekvenciou na úrovni 120 Hz. Technológia NVIDIA G-SYNC synchronizuje frekvenciu monitora s grafickou kartou pre plynulé zobrazenie hier a odstránenie lagu či vizuálnych nedostatkov. Široké pozorovacie uhly a 100 % pokrytie farebného priestoru sRGB zabezpečujú realistické zobrazenie farieb z každého uhla. Notebook je takisto vybavený USB-C portom s technológiou Thunderbolt 3 na pripojenie externého monitora s rozlíšením až 4K UHD, rýchlejší prenos dát a nabíjanie.

ROG Zephyrus je dostupný na našom trhu v koncovej cene 3049 EUR.

Na článku spolupracoval Roman Kadlec a Ondrej Macko

Značky: