Najmenšia a najodolnejšia. 

Spoločnosť GoPro predstavila novú generáciu svojich akčných kamier. Hero4 Session je svojim spôsobom zlomová. Po prvýkrát od roku 2007 má nový dizajn, je najmenšia a najodolnejšia. V extrémnych podmienkach prežije aj bez nutnosti dodatočného obalu.

Zariadenie má rozmery 38 × 38 × 36,4 mm a váži iba 74 gramov. Kamera je vodotesná do hĺbky 10 metrov, avšak nemá vymeniteľnú batériu. Takisto nepodporuje nahrávanie v rozlíšení 4K.

Nová vs. staré. Hero4 Session je najmenšia a najodolnejšia

Nová vs. staré. Hero4 Session je najmenšia a najodolnejšia

Na tele nájdete dvojicu tlačidiel. Hlavné tlačidlo spustí a pozastaví nahrávanie. Ak ho podržíte 3 sekundy, aktivuje sa režim fotenia. Čo presne má v tomto režime kamera vykonať, si nastavíte pomocou mobilnej aplikácie. Druhé tlačidlo slúži na zapnutie a vypnutie Wi-Fi.

Súčasťou výbavy je aj dvojica mikrofón. Jeden je umiestnený na prednej časti kamery, druhý nájdete na zadnej časti. Samozrejmosťou je microSD slot pre pamäťové karty až do 64 GB a Micro USB port nielen pre potreby nabíjania batérie.

Hero4 Session nedokáže nahrávať v 4K. Dostupné sú tieto režimy

Hero4 Session nedokáže nahrávať v 4K. Dostupné sú tieto režimy

Hero4 Session je možné na jedno nabitie aktívne používať 1,5 až 2 hodiny. Výrobca však zlepšil výdrž zariadenia v režime standby. Portál The Verge informuje, že počas ich testovania mala novinka lepšiu výdrž ako Hero 4 Black a Hero+ LCD.

Nová akčná kamera sa dostane do predaja 12. júla. V Európe sa bude predávať za 429,99 EUR. Za takúto cenu kúpite aj model Hero4 Silver, ktorý je vybavený dotykovým displejom a zvládne nahrávanie v režime až 4K. Používateľ sa teda môže rozhodnúť, či preferuje extra funkcie alebo kompaktný formát kamery.

Údaje o výdrži batérie, ako ich uvádza výrobca

Údaje o výdrži batérie, ako ich uvádza výrobca

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit