Jedenásty ročník populárnej ankety Mobil roka powered by O2 zahŕňa celkovo sedem kategórií. Okrem špičkového mobilu, smartfónu s rozumným pomerom cena / výkon alebo najlepších Bluetooth slúchadiel vyberáme aj tzv. gadget – viac či menej užitočnú elektroniku, ktorá však rozžiari oči každého nadšenca technológií.

Technika, to nie sú len smartfóny. Takmer každý z nás sa rád hrá, sleduje aktuálne trendy alebo skúša každú horúcu novinku. Pokiaľ to má batériu alebo svieti a bliká, patrí to sem. Do novej kategórie gadgetov.

Je pritom úplne jedno, či dáte prednosť užitočnému dopravnému prostriedku, kamere, vysávaču alebo konzole určenej len a len na zábavu.

Za Gadget roka 2017 môžete hlasovať na webe www.mobilroka.sk/2017. Ak to stihnete do 11. februára 2018, budete zaradení do žrebovania o 9 skvelých cien.

V kategórii Gadget roka 2017 boli nominované:

Creative Chrono

Bluetooth reproduktorov je na trhu veľa, tento však vyčnieva funkciami navyše. Ako prvý zaujme digitálny displej s aktuálnym časom, hneď potom FM tuner. Ideálne miesto pre Chrono tak môže byť napríklad na nočnom stolíku vedľa postele. Ráno vás zobudí a hneď potom začne prehrávať obľúbené skladby uložené vo vašom mobile. Keď pôjde do tuhého, spoľahnete sa na silnú integrovanú batériu a odolnosť voči vode. Prečítajte si náš redakčný článok.
Hlasujte za gaddget tu>>

DJI Spark

Letecké zábery z hôr, lesov či pláže oživia každé vaše video. Zabudnite však na veľké a ťažké drony. DJI Spark konečne skombinoval kvalitné zábery, jednoduché ovládanie a kompaktné rozmery, o ktorých v ruksaku ani nebudete vedieť. V prípade, že sa spojenie s ovládačom preruší, vďaka GPS a inteligentnému softvéru sa dokáže sám vrátiť na miesto štartu.
Hlasujte za gaddget tu>>

Garmin VIRB 360

Ak preferujete video zo zeme, ale obyčajné zábery sú pre vás príliš fádne, skúste 360° kameru. Garmin Vibr 360 všetko ukladá na microSD kartu. Priestorový bude aj nahrávaný zvuk. Nechýba možnosť okamžitého streamovania alebo zachytávania 15-megapixelových fotografií.
Hlasujte za gaddget tu>>

GoPro HERO6

Vyznávači adrenalínových športov nedajú dopustiť na značku GoPro. Aktuálna generácia akčnej kamery HERO6 pridáva optickú stabilizáciu obrazu, vodeodolnosť aj pri ponorení pod vodnú hladinu a dotykový displej pre pohodlné ovládanie. Maximom je 4K záznam pri 60 fps, spomalené zábery môžu mať až 240 fps. A ponuka príslušenstva či držiakov? Tá je prakticky nekonečná.
Hlasujte za gaddget tu>>

iRobot Roomba 980

iRobot zatočí s neporiadkom vo vašej obývačke bez toho, aby ste museli zložiť nohy zo stola. Inteligentné senzory ho navedú medzi nábytkom po všetkých kútoch miestnosti, pokým sa výkonný motor a kefy postarajú o vysávanie kobercov, dlažby i parkiet. Nezastavia ho ani bežné prahy a v prípade, že sa takmer vybije, dokovaciu stanicu nájde úplne sám. Prečítajte si našu redakčnú recenziu.
Hlasujte za gaddget tu>>

JBL Soundgear   

Zvuk, ktorý si doslova oblečiete. Ak je reproduktor príliš ťažkopádny a slúchadlá obmedzujúce, dajte si na krk JBL Soundgear. Vaše ruky pritom zostanú voľné. Batéria vo vnútri vydrží až 6 hodín prehrávania hudby, mikrofóny zvládnu telefonovanie a ovládacie tlačidlá zjednodušia prepínanie alebo pozastavenie skladieb na čo najintuitívnejší zážitok.
Hlasujte za gaddget tu>>

Nintendo Switch

Radi sa hráte, ale hry na mobiloch vám nestačia? Nintendo oživilo koncept vreckovej konzoly a s ňou aj legendárneho Super Maria, kultovú Zeldu a ostatné klasiky, ktoré na konkurenčných platformách len tak nenájdete. O presné pohyb postáv sa postarajú odpojiteľné Joy-Con ovládače, o zábavu pre celú rodinu zas jednoduché pripojenie k veľkoformátovej TV. Prečítajte si našu redakčnú recenziu.
Hlasujte za gaddget tu>>

Xiaomi Electric Scooter  

Ani stojace kolóny, ani preplnená MHD. Do práce sa môžete dopraviť kolobežkou, ktorej batéria a elektromotor sa postarajú o to, aby ste sa ani nespotili. Skladací dopravný prostriedok od Xiaomi sľubuje dojazd až 30 kilometrov s maximálnou rýchlosťou 25 km/h. O vašu bezpečnosť sa postará kotúčová brzda a spojenie s telefónom odhalí aktuálny stav batérie aj údaje o posledných cestách.
Hlasujte za gaddget tu>>

Hlasovať za svojho favorita môžete na stránke www.mobilroka.sk. Každý, kto sa do hlasovania zapojí, bude zaradený do súťaže o atraktívne ceny.

Hlasujte tu.

Značky: