Najlepším skladateľným smartfónom podľa rebríčku DxOMark je Samsung Galaxy Z Fold6.

Rebríček DxOMark určite dôverne poznáte. Táto platforma testuje a hodnotí smartfóny na základe viacerých parametrov, no najviac známy je zrejme rebríček fotomobilov. Počas posledných mesiacov pritom DxOMark začal rozdeľovať aj skladateľné smartfóny od tých klasických a je možné tak jednoducho zistiť, ktorý skladateľný telefón je ten najlepší napríklad v oblasti mobilnej fotografie. My sme sa na tento rebríček pozreli a zistili, že Samsung v poslednej generácii skladateľného smartfónu odviedol dobrú prácu.

Samsung Galaxy Z Fold6 sa tak objavil na zdieľanej prvej priečke najlepších fotomobilov podľa DxOMark. Získal celkovo 133 bodov, čo je rovnako ako v prípade minuloročného modelu s označením Google Pixel Fold. Tieto dva telefóny sú tak podľa rebríčku tie najlepšie skladateľné zariadenia v oblasti mobilnej fotografie.

Galaxy Z Fold6
Galaxy Z Fold6

Prvenstvo Samsungu medzi skladateľnými smartfónmi v rámci fotomobilov sprevádza aj slušné umiestnenie v celkovom zmiešanom rebríčku aj so štandardnými telefónmi. Tam si tento smartfón vybojoval 45. priečku a dosiahol tak rovnaký výsledok ako iPhone 14, Google Pixel 7a či Samsung Galaxy S24.

Prvé miesto si však Samsung udrží len ak Google nezabojuje s pripravovaným skladateľným smartfónom. Už čoskoro sa totiž predstaví model Google Pixel 9 Pro Fold, ktorý by mohol novinku od Samsungu a tiež svojho predchodcu v podobe Google Pixel Fold prekonať. Predstavenie tohto telefónu prebehne už 13. augusta a je možné, že rebríčkom opäť otrasie a posunie hranice mobilnej fotografie v segmente fotomobilov na vyššiu úroveň.

V rebríčku skladateľných fotomobilov sa však zatiaľ nenachádzajú ani nedávno predstavené novinky od Xiaomi a v septembri bude predstavený na globálnom trhu aj nový model typu fold značky HONOR. Samsung teda aktuálne drží silnú pozíciu, v priebehu roka sa však môže ešte párkrát pozmeniť.

Zdroj: DxOMark

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.