Riziká sú privysoké.

Spoločnosť HMD je známa svojimi prerábkami starých modelov telefónov značky Nokia, ktoré pretvára na ich moderné verzie. Spoločnosť v roku 2016 podpísala exkluzívnu desaťročnú licenčnú zmluvu s Nokia Oyj, ktorá jej do rúk vložila silný nástroj na presadenie sa na trhu s mobilnými zariadeniami. Spoločnosť dokonca iba nedávno oživila legendárny tlačidlový telefón Nokia 3210, ale svoju ponuku plánuje rozšíriť o ďalšie telefóny nesúce odkaz legendárnej série Lumia a modelu Lumia 1020.

HMD sa medzitým pripravuje na uvedenie telefónu, ktorý je síce určený bežným používateľom, ale je zástupcom zariadení, ktoré možno označiť za inovátorské. Ak máte radi radi experimenty a radi objavujete nové veci, tak možno práve pre vás bude určený model HMD Fusion. Tento 299-dolárový telefón na základe jeho technických parametrov patrí do strednej triedy, pričom ponúka niekoľko zaujímavých funkcií, ako je jednoduchá opraviteľnosť a batéria s kapacitou 5000 mAh.

HMD má telefón, ktorý by sa neodvážil predstaviť ani SamsungZdroj: HMD Global
HMD Fusion

Najzaujímavejšou časťou telefónu sú kovové piny na zadnej strane, ktoré umožňujú pripojenie rôznych vymeniteľných krytov. Tieto kryty môžu byť buď estetické, funkčné, napríklad na zvýšenie odolnosti, môžu obsahovať bezdrôtové nabíjanie Qi2, herný ovládač alebo kryt s kruhovým svetlom pre fotoaparát.

Celý koncept je však zaujímavým riešením, ktoré umožňuje HMD Fusion prispôsobiť sa na základe potrieb alebo predstáv používateľov. Keďže systém je plne otvorený, tak každý z používateľov môže navrhnúť a vyrobiť si vlastné kryty pomocou voľne dostupných podkladov od HMD a Google s použitím 3D tlačiarne. Tento voľný prístup umožní kreatívnym ľuďom vytvárať nové a inovatívne riešenia, ktoré budú prospešné pre celú komunitu používateľov modelu HMD Fusion.

HMD má telefón, ktorý by sa neodvážil predstaviť ani SamsungZdroj: HMD Global
HMD Fusion

Hoci HMD na trhu s mobilnými zariadeniami ešte dlho nespraví žiadnu revolúciu, tak zariadenia tejto značky už teraz ponúkajú výborný pomer cena/výbava. Avšak, spoločnosti ako Samsung, Apple a Google budú aj naďalej dominovať trhu, ale model HMD Fusion môže byť spúšťačom nového smeru, ktorým by sa mohli v budúcnosti vydať aj tieto veľké spoločnosti

Dá sa však povedať, že takýto inovatívny projekt má teraz iba malú šancu na úspech, pretože veľké spoločnosti málokedy riskujú a spravidla neexperimentujú tak, ako to robí HMD. Dôvod je celkom jasný, stačí si spomenúť na spoločnosť LG a jej smartfóny, ktoré po pár rokoch čakal tvrdý pád. Ten nasledoval práve po sérii experimentov, ktoré používatelia neprijali.

Zdroj: AndroidCentral

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.