Tieto funkcie môžu byť užitočné pre náročnejších používateľov.

Aplikácia Garmin Connect, ktorá umožňuje synchronizovať inteligentné hodinky značky Garmin s mobilnými telefónmi, ponúka viacero užitočných funkcií. Mnohé z nich však nie sú viditeľné na prvý pohľad a tak je možné, že sa o nich dozviete náhodou pri prehliadaní jednotlivých nastavení alebo až po prečítaní tohto článku.

Jednou z takýchto funkcií je aj možnosť vytvoriť si vlastné tréningy, resp. cvičenia a na ich základe si zostaviť vlastný tréningový kalendár. Túto funkciu využívam aj ja pri používaní hodiniek Garmin Venu 2 a v tomto článku vám v skratke popíšem, ako to funguje.

Garmin Connect: Vytvorenie cvičení a tréningového kalendára
Garmin Connect: Vytvorenie cvičení a tréningového kalendára. Na týchto screenshotoch vidíte jednotlivé obrazovky s cieľom dostať sa k tvorbe vlastných tréningov a takisto aj ponuku predpripravených tréningov

Ako si vytvoriť tréning v Garmin Connect

K tvorbe tréningov sa dostanete cez ľavý bočný panel – v Androide ho zobrazíte po ťuknutí na ikonu troch čiarok v ľavom hornom rohu, v prípade iOS ťuknite na obrazovku Viac v pravom spodnom rohu. Na tejto obrazovke ťuknite na Tréning > Cvičenia > Nájsť tréning alebo Vytvorenie tréningu.

V sekcii Nájsť tréning nájdete predpripravené cvičenia z jogy, posilňovania alebo celotelového cvičenia bez činiek a aj s nimi. Zaujímavejšia je však položka Vytvorenie tréningu, ktorá umožňuje vytvoriť si tréningy pre beh, bicyklovanie, plávanie, posilňovanie a ďalšie typy cvičení a následne si ich poslať do kompatibilných hodiniek.

Je niekoľko spôsobov, ako efektívne využiť túto funkciu. Pokiaľ pravidelne behávate a nevyhovuje vám funkcia Tréner Garmin, môžete si takto vytvoriť vlastný bežecký plán. Cez funkciu Vytvorenie tréningu si môžete jednoducho vytvoriť cvičenia pre intervalové, pomalé a regeneračné behy a z nich si následne zostavíte tréningový kalendár.

A takisto si môžete zostaviť jednotlivé tréningy pre posilňovňu či kardio alebo HIIT tréningy. Ak máte pár tréningových setov, ktoré pravidelne cvičíte, cez aplikáciu si ich vytvoríte, pošlete ich do hodiniek a tie vám budú počas cvičenia hovoriť, aký cvik máte práve cvičiť. Rovnako si môžete sledovať tep, dĺžku cvičenia daného cviku a v prípade posilňovania si zaznamenávať hmotnosti, s ktorými ste cvičili, priamo počas cvičenia.

Tvorba nového tréningu cez funkciu Vytvorenie tréningu vyžaduje spočiatku trochu trpezlivosti. Dôvodom je, že ide o pomerne komplexnú funkciu s množstvom nastavení a parametrov. Avšak aplikácia Garmin Connect je dostupná aj v slovenčine a jednotlivé popisy, ktoré vám budú pomáhať pri tvorbe tréningu, sú dostatočne zrozumiteľné.

Garmin Connect: Vytvorenie cvičení a tréningového kalendára
Garmin Connect: Vytvorenie cvičení a tréningového kalendára. Na tomto screenshote môžete vidieť obrazovku s tvorbou cvičenia. Na treťom screene je môj tréning na cvičenie v redakcii a na štvrtom screene je príklad jedného z predpripravených cvičení

Ako si vytvoriť tréningový kalendár

Jednotlivé tréningy si môžete po ich vytvorení uložiť v aplikácii Garmin Connect a takisto poslať do kompatibilných hodiniek. Stačí ťuknúť na ikonu telefónu so šípkou v pravom hornom rohu.

A pomocou uložených tréningov si môžete jednoducho vytvoriť vlastný tréningový kalendár. Stačí otvoriť obrazovku Kalendár, ktorá sa štandardne nachádza v strede spodného riadku aplikácie. Nájdite si deň, ktorému chcete priradiť tréning, ťuknite naň a následne ťuknite na tri bodky v pravom hornom rohu a vyberte položku Pridať tréning.

Zobrazí sa vám zoznam tréningov, ktoré máte uložené v aplikácii Garmin Connect – z nich si môžete vybrať tréning, ktorý chcete cvičiť v daný deň. Po ťuknutí naň sa uloží do vášho kalendára. Aplikácia Connect vás v daný deň na tento tréning upozorní bannerom a takisto aj samotné hodinky, keď si zvolíte danú kategóriu cvičenia.

Váš kalendár z Garmin Connect môžete jednoducho prepojiť s Outlook kalendárom, pokiaľ máte aktívne predplatné služby Microsoft 365. Stačí otvoriť ľavý bočný panel (resp. ťuknúť na viac v prípade iOS) a zvoliť si položku Nastavenia > Pripojené aplikácie > Microsoft Office 365 a prepojiť váš Garmin účet s Microsoft kontom. Následne budete vidieť naplánované cvičenia, ale aj históriu aktivít, ktoré ste zaznamenali pomocou Garmin hodiniek, vo vašom Outlook kalendári.

Garmin Connect: Vytvorenie cvičení a tréningového kalendára
Garmin Connect: Vytvorenie cvičení a tréningového kalendára. Na tomto screenshote môžete vidieť pridávanie tréningu do kalendára, upozornenie na tréning v aplikácii Connect v deň jeho plánovaného cvičenia a tiež prepojenie s Outlook kalendárom

Prečítajte si články z nášho seriálu o inteligentných hodinkách:

Na konci tohto videa môžete vidieť zopár záberov z tvorby tréningového kalendára

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit