Sme práve pre vás v čínskom Šen-čene (Shenzhen, 深圳), kde Honor predstavil svoj nový smartfón Honor Magic. Pozrite si naše redakčné video s popisom jeho najdôležitejších vlastností.

Telefón je po vzore Galaxy Edge mierne zahnutý po oboch bočných stranách, avšak v trochu menšej miere, ako zariadenia Samsungu. Honor však pridáva elegantné zahnutia tela (avšak nie displeja) po všetkých stranách zariadenia a to spredu aj zozadu.

Honor odhalil svoj nový smartfón pompézne

AMOLED displej s rozlíšením 2K na uhlopriečke 5,09″ pôsobí na pohľad veľmi dobre, čo sa dá aj očakávať. Zahnutie po krajoch je efektné, ale obraz sa neprelieva tak výraznou „vlnou“ ako u Edge. Honor Magic je mierne menší ako jeho konkurent. Síce nie je tenší, ale na pohľad tak vďaka prelivu z oboch strán pôsobí a to vskutku výrazne.

Honor Magic vľavo a Samsung Galaxy S7 Edge vpravo

Tlačidlá na zapnutie a ovládanie hlasitosti sú na pravom boku. V spodnej časti nájdeme konektor 3,5 mm jacku a slot na dvojicu SIM kariet. Dizajnéri Honoru sú na umiestnenie dvojice SIM v tak tenkom tele hrdí.

Slot na dvojicu SIM v spodnej časti

Zaujímavosťou je batéria s kapacitou 2900 mAh, v rámci ktorej sa Honor pochválil novou konštrukciou a pokročilou technológiou rýchleho nabíjania Huawei Magic Power od materskej spoločnosti.

Telefón je možné nabiť za 20 minút až na 70 %, respektíve na 40 % za 10 minút (5V, 8A, 40W).

Honor Magic vľavo a Samsung Galaxy S7 Edge vpravo

Zaujímavým špecifikom je len jediné tlačidlo pod displejom. Honor sa ako prvá spoločnosť podujala na zlúčenie troch tlačidiel do jedného spoločného. V základe funguje tlačidlo ako na návrat na plochu, avšak po dvojitom stlačení sa zobrazí zoznam otvorených aplikácii. Pri používaní telefónu to trochu miatlo, pretože človek je na prítomnosť týchto tlačidiel na telefónoch s Androidom zvyknutý a používa ich na slepo svalovou pamäťou. Ide ale určite o niečo, na čo si po pár minútach zvyknete.

Pozitívom je, že aj napriek tenkému telu dvojica zadných 12 MPx kamier nijako nevyčnieva a je s telom hladko zarovnaná (pozrite si fotky ktoré sme smartfónom urobili).

Infračervená kamera vľavo hore je pri bežnom pohľade prakticky neviditeľná. Je ale kľúčom k „magickým“ schopnostiam zariadenia. V prvom rade ide o automatické sledovanie zorničiek funkciou WiseScreen, ktoré sú detegované vo dne aj v noci infračervenou kamerou. Nejde pri tom iba o to, že je možné automaticky zapnúť displej pri pohľade a naopak ho rýchlo zhasnúť ak sa naň nepozeráte.

Ide aj o riešenie otravného problému, pri ktorom sa vám displej nechcene preklápa vtedy, keď si ľahnete na posteľ, alebo sa len skrátka pohodlne rozvalíte bokom na gauč. Pri Honor Magic nemusíte všetko riešiť zakázaním automatického otáčania. Funkcia WiseScreen totiž pomocou infračervenej kamery kontroluje tvár a obraz displeja vždy zostane vodorovne s vašimi očami.

Obraz vždy vodorovne s očami

Spolupracujúcu funkciu Face Code je možné zas použiť na „live“ zabezpečenie. V prípade, že telefón drží pred sebou osoba, ktorej ukazujete napríklad fotografie a v tom čase príde správa s chatovacej aplikácie, telefón ju na displeji nezobrazí. Privátne notifikácie sa totiž zobrazia len vám alebo iným osobám, ktorých tvár si do zariadenia uložíte.

Notifikácie v podobe obsahu správ zo sociálnej siete a komunikátorov sa nezobrazia v prípade, že váš telefón dočasne používa iná osoba.

Magic dostal svoje zázračné pomenovanie vďaka obrovskej previazanosti na čínsky softvérový a webový ekosystém. Ak napríklad pomocou čínskej aplikácie WeChat komunikujete s priateľom a ten spomenie film Matrix, systém smartfónu rozpozná zmienku o filme a následne nájde film vo filmovej databáze. Používateľ tak bez akejkoľvek akcie z jeho strany môže v priamo v okne četovacej aplikácie na slovo „Matrix“ kliknúť tak, ako na klasický hypertextový odkaz a informácie o filme sa zobrazia

Ak smartfón použijete na objednanie letenky, systém telefónu to rozpozná a akonáhle na základe GPS deteguje, že ste dorazili na cieľové letisko, poskytne vám na obrazovke informácie o čísle pásu na ktorom je vaša batožina.

Na ktorom páse vyjde batožina z môjho letu? Honor Magic to zistí za vás, hneď ako vkročíte do letiskovej haly

Ak si objednáte nielen letenku ale aj hotel, smartfón objednávku deteguje a drží ju zaznamenanú v systéme. Ak si po vyzdvihnutí batožiny zavoláte taxík, napríklad Didi Chuxing, čo je čínsky ekvivalent Uberu, systém opäť automaticky rozpozná, že to robíte a ponúkne vám vloženie adresy hotela. Všetko vďaka kombinácii dát z objednanej letenky a pozície na letisku v rámci cieľovej destinácie.

Ak ste si naopak objednali lístok do kina, tak po vkročení do budovy sa automaticky zobrazí notifikácia vášho rezervačného čísla.

Z týchto dôvodov nie je preto zas až tak zvláštne, že smartfón štartuje len na čínskom trhu (v obchodoch Vmall.com, JD, Tmall a Suning.).

Predaje sa začali dnes večer za cenu 3699 čínskych juanov, čo je v prepočte 510 eur. O medzinárodnej verzii zatiaľ Honor mlčí, ale možno sa dozvieme niečo už na januárovom CES v Las Vegas.

Prečítajte si aj:

Doplnené o video: Honor Magic je novou vlajkovou loďou značky Honor a vyzerá úžasne. Pozrite si naše vlastné fotky, s telefónom sme v Číne aj fotili

Značky:

František Urban

František Urban
Zameriavam sa najmä na prehľadové a analytické články z oblasti najrôznejších technológií a ich vývoja. Nájdete ma takisto pri diagnostike HW a SW problémov.