Spoločnosť ani na chvíľu nepoľavila z príprav vlajkovej série Mate 30.

Aj napriek obchodnej vojne, ktorá má pre Huawei šťastný koniec, spoločnosť neprestala pracovať na obľúbenej sérii Mate ani po stránke hardvéru a ani softvéru.

Doteraz nebolo jasné, kedy modelový rad Mate 30 dostane aj 5G verziu. Gigant, akým je Huawei si samozrejme nemôže dovoliť, aby jeho vlajková séria nedostala aj 5G model. Mate 30 5G bude predstavený v decembri, čo je aj vidieť na obrázku z 5G konferencie v Rusku.

Uvedený harmonogram je samozrejme “šitý” pre Ruský trh, ale môže byť aj dobrým indikátorom pre globálne uvedenie modelového radu Mate 30 do predaja.

Dobrou správou je, že skladateľný Mate X by sa mohol stihnúť dostať do predaja ešte počas septembra, kedy by mohla aj spoločnosť Samsung predstaviť dokonca ešte aj druhé skladateľné zariadenie. Uvedenie vylepšenej verziu Galaxy Fold je stále neisté.

Aj keď skladateľný smartfón Mate X sa mal dostať na trh oveľa skôr, spoločnosť Huawei nechcela riskovať fiasko, aké sa prihodilo konkurenčnej spoločnosti Samsung. Huawei chce mať v septembri všetko na 100 % pripravené. 

Ako je to aj z prezentácie vidieť, prvým smartfónom spoločnosti s podporou 5G je teda Mate 20 X (5G), ktorý sa už začal na niektorých trhoch predávať.

Zdroj: hi-tech

Prečítajte si aj:

Kauza Huawei: Google a americké spoločnosti môžu opäť obchodovať s čínskym gigantom

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.