Pripravovaný model Huawei P70 sa mohol objaviť už aj na prvých snímkach.

Dohady okolo pripravovaného smartfónu z dielne spoločnosti Huawei už vieme nájsť takmer na každom rohu. Nový model má získať označenie Huawei P70 a pôjde o nástupcu vlajkovej lode, ktorá sa objavila aj na slovenskom trhu. Tento smartfón pritom opäť ponúkne prémiové špecifikácie tak, ako sa na vlajkovú loď aj patrí. Zdá sa teda, že Huawei má to najhoršie už za sebou a predstavovanie prémiových telefónov už spoločnosti nerobí problémy.

Najnovšie sa však na čínskej sociálnej sieti Weibo objavili snímky smartfónu, ktorý môže byť práve spomínaným modelom Huawei P70. Na snímkach sa odhalil dizajn telefónu spolu s modulom pre fotoaparát. Navyše sa na tomto module objavilo logo XMAGE, čo je fotografický systém spoločnosti po tom, ako prišla o partnerstvo so spoločnosťou Leica.

Huawei P70 alebo iný model?

Fanúšikovia spoločnosti sa na internete nevedia zhodnúť. Jedna strana tvrdí, že sa na snímkach nachádza model Huawei P70, druhá zasa že ide o Huawei Nova 12 Ultra. Snímky však jasne potvrdzujú existenciu ďalšieho prémiového smartfónu, ktorý sa dizajnom nápadne podobá práve na minuloročnú sériu Huawei P60. Fanúšikovia však poukazujú na to, že tento dizajn neobsahuje veľa zložitejších prvkov, preto ho odhadujú skôr na lacnejší model Nova 12 Ultra.

Huawei P70Zdroj: phonearena.com
Huawei P70 render

Na snímke je možné vidieť fotoaparát v zostave troch snímačov, pričom jeden z nich je oveľa väčší ako tie iné. Huawei by v tomto prípade mal vsadiť na jeden zo snímačov s väčšou veľkosťou a nečudovali by sme sa, ak by šlo o jeden z 1-palcových snímačov. Práve oblasť mobilnej fotografie je niečím, kde Huawei vyniká a model Huawei P70 by nemusel byť výnimkou.

Predstavenie už v marci

Posledné úniky poukázali na to, že model Huawei P70 by sa na trhu mohol ukázať už v marci. Vzhľadom na minuloročnú politiku spoločnosti môžeme očakávať, že sa aj táto novinka ukáže v Európe. Telefón pritom opäť využije open-source verziu Androidu v kombinácii s nadstavbou EMUI. O výkon sa má podľa únikov postarať čipset Kirin 9000s, ktorý bolo možné vidieť aj v sérii Huawei Mate 60.

Zdroj: phonearena.com, weibo.com, androidheadlines.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.