V apríli tohto roku predstavil Huawei svoj model s dvoma fotoaparátmi – P9. Fotoaparát a displej sú dnes rozhodujúce súčasti smartfónu a pri fotoaparáte sa Huawei spojil s legendárnym výrobcom Leica, aby priniesol úplne novú kvalitu do fotografovania s mobilmi. 

Čínsky gigant teraz prehlásil, že predal rekordných 9 miliónov kusov modelu P9 a ešte lepšie sa darí odľahčenému modelu P9 lite. Tieto predaje pomohli Huawei upevniť si pozíciu číslo 3 na svetovom rebríčku predaja smartfónov. Podľa aktuálnych čísiel IDC je napriek neúspechu s Galaxy Note 7 jednoznačnou jednotkou stále Samsung a dvojkou je Apple. Rozdiel medzi dvojkou a trojkou sa ale výrazne stenčil.

Čísla predaja sú stále impozantné. Apple napr. predal 13 miliónov kusov iPhone 6S za jediný septembrový víkend a Samsung Galaxy S7 dosiahol rekord v počte predaných kusov za 3 mesiace – až 26 miliónov kusov.

Rozhodujúce teraz bude, ako sa začne predávať Huawei Mate 9, čo je 5,9-palcový phablet predstavený na začiatku novembra. Obsahuje dve kamery, 4 GB RAM a nový procesor Huawei Kirin 960. Pri jeho úspechu je celkom možné, že sa dočkáme výmeny pozície dva a tri a po prvý krát by sa svetovou dvojkou stala čisto čínska firma.

Viac o telefóne Huawei Mate 9

Huawei predstavuje smartfón Mate 9 s druhou generáciou duálneho fotoaparátu a najnovším čipsetom Kirin 960

 

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.