Tlačová konferencia sa uskutoční 19. septembra 2019.

Huawei o necelé dva týždne usporiada tlačovú konferenciu v Mníchove. Hlavnou hviezdou prezentácie, ktorá sa uskutoční 19. septembra, budú jednoznačne nové smartfóny radu Mate 30. Tie ponúknu špičkový hardvér. Nás však zaujíma aj to, ako to dopadne s operačným systémom – bude mať Mate 30 plnohodnotný Android alebo jeho open source verziu bez Google služieb?

Čínsky výrobca však okrem nových telefónov oficiálne predstaví aj ďalšie produkty. Tešiť sa môžeme na nové inteligentné hodinky Huawei Watch GT2 a tiež aj na televízor Huawei Smart Screen. Spoločnosť oficiálne potvrdila, že tieto novinky oznámi v Mníchove na tlačovej konferencii k Mate 30.

Huawei Watch GT2

Huawei Watch GT2 budú využívať operačný systém HarmonyOS a nový čip Kirin A1 s podporou bezdrôtovej komunikácie cez Bluetooth 5.1. V porovnaní s prvou generáciou by mali mať o trošku menší rám okolo displeja, kompaktnejšie rozmery a dlhšiu výdrž batérie. O funkciách sa zatiaľ nehovorí. Vraj by však mali umožňovať telefonovanie.

Huawei Smart Screen je televízor s operačným systémom HarmonyOS, ktorý funguje aj ako centrum inteligentnej domácnosti a umožňuje ovládať rôzne smarthome a IoT zariadenia. Poháňa ho procesor Honghu 818 a obsahuje zabudovanú kameru s umelou inteligenciou. Na výstave IFA sme videli inteligentný televízor dcérskej spoločnosti Honor, takže uvidíme, nakoľko sa budú tieto dva televízory od seba odlišovať.

Inteligentný televízor Honor Vision Pro s HarmonyOS na výstave IFA 2019

Zdroj: Huawei Central

Prečítajte si aj:

Ďalší zdroj tvrdí, že Huawei Mate 30 neponúkne Google služby. Rovnaký osud vraj čaká aj skladateľný Mate X

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit