Oficiálne informácie spoznáme čoskoro.

Reuters pred pár dňami publikoval vyjadrenie hovorcu spoločnosti Google, ktorý sa vyjadril, že Huawei nemôže predávať smartfóny radu Mate 30 s predinštalovanými Google službami. Čínsky výrobca totiž nezískal licenciu od Googlu.

Do oficiálneho oznámenia telefónu ostávajú necelé dva týždne, avšak komplikácie spoločnosti Huawei teraz potvrdzuje aj The Nikkei Asian Review. Ten tvrdí, že Huawei nebude môcť uviesť na trh s Google službami ani smartfóny radu Mate 30 a ani skladateľný Mate X.

Obe novinky síce budú využívať operačný systém Android v jeho open source verzii, avšak absencia obchodu Google Play a ďalších Google služieb môže byť pre používateľov v Európe veľkým obmedzením.

Huawei Mate 30 a Mate 30 Pro budú predstavené 19. septembra. Skladateľný Huawei Mate X by sa mal dostať do predaja v októbri. Google a ďalšie americké spoločnosti medzičasom čakajú na to, či im dá vláda USA zelenú pre ďalšie obchodovanie s Huawei.

Zdroj: gsmarena

Prečítajte si aj:

Komplikácie pre Huawei? Google tvrdí, že Mate 30 Pro sa nemôže predávať s licencovaným Androidom a jeho službami

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit