Honor bol predaný ešte v novembri minulého roka.

Stalo sa tak kvôli sankciám, ktoré boli vydané americkou vládou a týmto krokom Huawei umožní Honoru naďalej voľne obchodovať. V týchto dňoch začína Honor novú éru a po dlhom čase predstavil novinku, ktorá má byť na globálny trh uvedená aj s Google službami. Teraz sa očakáva, že rovnakého osudu by sa mohli dočkať aj vlajkové série Huawei P a Mate. Podľa Reuters totiž prebiehajú rokovania o predaji týchto sérií. Pokiaľ by k predaju naozaj došlo, Huawei by opustil vlajkový segment smartfónov.

Spoločnosť Huawei začala podľa jedného zo zdrojov interne skúmať možnosť predaja značiek už vlani v septembri. Existuje však šanca, že k predaju nakoniec nepríde, keďže spoločnosť sa stále snaží vyvíjať vlastné čipy Kirin, ktoré poháňajú telefóny Huawei a v minulosti poháňali aj zariadenia značky Honor. 

Ak je na aktuálnej správe portálu Reuters kúsok pravdy, je to znamenie, že postavenie spoločnosti Huawei sa s nástupom nového prezidenta USA príliš nevylepší. Trump dokonca pred ukončením svojho funkčného obdobia stihol Huaweiu zasadiť posledný úder: Opäť nemôže nakupovať procesory od Intelu.

Huawei vydal oficiálne stanovisko a poprel fámy o predaji značiek Mate a P. Podľa vyjadrení spoločnosti sú tieto informácie nepodložené a nemajú žiadne opodstatnenie. To isté však Huawei tvrdil aj pred predajom značky Honor a dnes vieme, že Honor nakoniec predal.

Vyjadrenie slovenského zastúpenia spoločnosti Huawei:

V mene spoločnosti Huawei by sme radi vyvrátili tvrdenia ohľadom predaja našich vlajkových sérií, ktoré nemajú žiadne opodstatnenie. Stále sa plne angažujeme vo vývoji a predaji smartfónov a budeme aj naďalej dodávať špičkové produkty zákazníkom po celom svete.

Zdroj: Reuters

Prečítajte si aj:

Huawei telefóny: Toto sú moje skúsenosti zo života bez Google služieb v roku 2020

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.