Predstavené by mali byť ešte tento rok.

Okuliare Apple Vision Pro sú najinovatívnejšou technológiou, ktorá sa v roku 2024 už reálne dostala do predaja a do rúk používateľov. Síce sa zdá, že niektorí používatelia si okuliare iba chceli vyskúšať a v priebehu dvojtýždňovej lehoty ich vrátili do predajní Applu, avšak to nemení nič na tom, že toto zariadenie môže spôsobiť podobnú revolúciu ako iPhone pred niekoľkými rokmi.

Apple Vision Pro vzbudzujú záujem nielen používateľov, ale aj viacerých technologických gigantov, ktorí pripravujú svoje zariadenie s rovnakým konceptom. Samsung na podobných okuliaroch pracuje už nejaký čas a najnovšie sa objavili informácie, že svoje okuliare vyvíja aj Huawei. Ten vraj chce predstaviť okuliare s názvom Huawei Vision Pro, ktoré budú mať polovičnú cenu v porovnaní s Apple Vision Pro.

Okuliare od Huawei by mali byť oficiálne predstavené do konca roka 2024. Ich základom budú micro-OLED displeje s rozlíšením 4K – ide o podobné, resp. identické displeje, aké používa aj Apple. Huawei vo svojich okuliaroch ponúkne priestorové ovládanie gestami bez oneskorenia, pričom o výpočtový výkon sa budú starať jeho vlastné čipy.

Huawei Vision Pro chcú lákať hmotnosťou iba 350 gramov, čo je výrazne menej v porovnaní so 600 až 650-gramovými Apple Vision Pro. Veľkou výhodou by mala byť aj cena okuliarov, ktorá bude vraj polovičná s cenou Apple Vision Pro. Na druhej strane, Huawei neponúkne funkciu v štýle EyeSight, ktorá patrí medzi hlavné inovácie okuliarov od Applu.

Uvidíme teda, ako to nakoniec s okuliarmi od Huawei dopadne a či sa ich naozaj dočkáme (aspoň v Číne) v priebehu roka 2024. Mimochodom, Huawei si zaregistroval názov Vision Pro už v roku 2019.

Apple Vision ProZdroj: Apple
Apple Vision Pro

Zdroj: weibo

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit