Počas tlačovej konferencie sa zástupcovia Huawei rozrozprávali nielen o skladateľnom smartfóne Mate X.

Na prelome júna a júla sme informovali o termíne jeho oficiálneho uvedenia na trh, ktorý mal pripadnúť na september. Ten sa má aktuálne presunúť až na november. Táto zmena termínu sa udiala pravdepodobne kvôli malým dizajnovým vylepšeniam, ktoré spoločnosť plánuje na skladateľnom zariadení vykonať. Mate X sa stále potýka s určitými nedostatkami, ktoré je potrebné vyriešiť.

Spoločnosť sa nikam neponáhľa, pretože chce zabezpečiť, aby v novembri prebehlo všetko hladko a bez problémov. Niektoré z vylepšení zahŕňajú zmeny v závese Falcon a tenšie tlačidlo napájania. Dobrou správou však je, že Huawei odhalil svoje plány týkajúce sa nástupcu, ktorý má vyjsť už budúci rok. Model 2020 by mal podľa dostupných informácií prísť s vyšším počtom obrazoviek.

Huawei Mate X má v sebe zabudovaný 5G modem. V roku 2020 by sme sa mali dočkať rozmachu 5G telefónov

Z obchodného hľadiska je novembrové uvedenie Mate X na trh pomerne odvážne a je tak aj pravdepodobné, že veľa trhov tento skladateľný smartfón nedostane do vianočných sviatkov, čo by nemusela byť zase až taká veľká nevýhoda.

Mate X bude dostupný globálne s dôrazom na trhy, kde je dostupná 5G infraštruktúra. Skutočné preteky medzi skladateľnými telefónmi tak začnú až budúci rok.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Samsung pripravuje revolúciu. Grafénové batérie prídu do smartfónov najneskôr v roku 2021

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.