Dobré fotky si vyžadujú veľký fotoaparát.

Teraz nemáme na mysli rozlíšenie v megapixeloch ale fyzickú veľkosť. Práve na tú poukázal server iFixit, ktorý rozobral iPhone 12 Pro Max. Práve na ňom vidno, aký veľký fotoaparát má práve tento model. Primárny širokouhlý snímač je o približne 47 % väčší ako pri verzii iPhone 12.

iphone 12 Pro max camera

Obrázok: iFixit

Má však rovnaké rozlíšenie a to 12 Mpx, ako uvedený model. Systém optickej stabilizácie pridáva objem a celkovú veľkosť fotoaparátu ako kompletu. Server DxOMark porovnal fotoaparáty a tak priniesol aktualizovaný rebríček. Novinka si vedie dobre, ale nie je to najlepší fotomobil. Ten je aktuálne Huawei Mate 40 Pro. Prečítajte si našu recenziu.

iphone 12 battery

Obrázok: iFixit

Ďalšou záležitosťou je veľkosť batérie. Nie je to vyslovene prekvapením, no iFixit ukázal, jej veľkosť a to priamo v porovnaní so slabšími modelmi rodiny iPhone 12.

Tá má energiu 14,13 Wh. Je to slušný skok pri porovnaní s energiou v podobe 10,78 Wh pri iPhone 12 / 12 Pro alebo 8,57 Wh pri najmenšej verzii iPhone 12 mini. Na záver len dodatok – iPhone 11 Pro Max má 15,04 Wh batériu.

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

iPhone 12 Pro: Remeselne dokonalý (RECENZIA)

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.