Applu to umožní to inovatívna technológia.

Jedným z prvých rekordérov v hrúbke rámikov okolo displeja sa stal model Xiaomi 13. Apple sa však s touto oblasťou dizajnu nikdy príliš nezaoberal. Spoločnosť svoj prístup k dizajnu výraznejšie zmenila až s príchodom série iPhone 15, ktorej Pro modely ponúkajú skutočne pekný dizajn s minimálnymi rámikmi okolo displeja.

Nie je tajomstvom, že séria iPhone 16 bude uvedená na trh v septembri, avšak už dlhšie sa hovorí, že jej Pro modely budú mať medzigeneračne nielen väčšie displeje, ale vďaka novej technológii aj ultratenké rámiky okolo nich. Konkrétne sa hovorí, že displej iPhone 16 Pro bude mať 6,27 palca, pričom displej modelu iPhone 16 Pro Max narastie až na 6,85 palca.

Pokým pod slovným spojením ultratenké rámiky sa dá pochopiť hocičo, tak najnovší únik presne definuje ich hrúbku. Na druhej strane je veľmi pozitívne, že popri rastúcich displejoch sa zmenšujú rámiky okolo nich, aby celkové rozmery modelov iPhone 16 Pro a 16 Pro Max neboli výrazne väčšie ako pri modeloch iPhone 15 Pro/Pro Max. Väčšie displeje série iPhone 16 Pro tak budú kompenzované tenšími rámikmi.

Leaker Setsuna Digital tvrdí, že iPhone 16 Pro bude mať rámik hrubý 1,2 mm, zatiaľ čo iPhone 16 Pro Max ho bude mať hrubý iba 1,15 mm. Pre porovnanie – iPhone 15 Pro s naozaj tenkými rámikmi ich má hrubé 1,71 mm, zatiaľ čo iPhone 14 Pro ich má hrubé až 2,15 mm. Applu sa tak medzigeneračne podarilo znížiť hrúbku rámikov o 0,51 mm, nehovoriac o 1 mm pri porovnaní s modelom iPhone 14 Pro.

Apple po zväčšení uhlopriečky displejov iPhone 16 Pro / Pro Max súčasne zmenšil rámiky okolo nich, aby zostal zachovaný vysoký používateľský komfort, ktorý sa spája predovšetkým s menšími modelmi iPhonov. Kebyže tak nespraví, tak by to mohlo mať negatívny dopad na budúce predaje, pretože tento krok by používatelia iPhonov príliš neocenili

Je teda dobré, že Apple stále zachováva celkové rozmery svojich iPhonov na úrovni, ktorá má zmysel.

Zdroj: Phandroid, SetsunaDigital

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.