V Európe sú čísla trocha nižšie. 

Okolo iPhonu X sa v posledných mesiacoch, od jeho predstavenia, písalo už veľa. Len málokedy sa však písalo o tom, že by tento smartfón dosiahol historický rekord alebo iný revolučný úspech. V priemere sa používaný iPhone X predáva až za 85% pôvodnej maloobchodnej ceny, čím dosiahol práve historický rekord medzi produktami Applu. Zaujímavosťou je aj to, že za približne 75% maloobchodnej ceny ho vykupujú aj spoločnosti, ktoré následne tieto používané smartfóny predávajú ďalej.

Jedným z dôvodov, prečo je tomu tak, je to, že po iPhone X je mimoriadne vysoký dopyt. Používatelia tak neváhajú zaplatiť veľa peňazí aj za používaný iPhone, len aby ho mohli vlastniť. Týchto 85% v priemere dosahuje iPhone X len na trhu v Spojených štátoch. V Európe sú tieto percentá mierne nižšie, no aj tak vysoké.

Produkty spoločnosti Apple, najmä MacBooky a iPhony, si zvyčajne veľmi dobre držia svoju hodnotu. Nie je tak nič zvláštne kúpiť najlacnejší MacBook Air, ktorý stojí bežne od 900 do 1000 eur za 650 až 700 eur po dvoch rokoch používania.

Zdroj: 9to5Mac

Prečítajte si aj:

Apple chcel z iPhone X odstrániť Lightning port. Zachránila ho iba jedna vec

Značky: