Výrobca robotických vysávačov zdokonalil model Roomba j7+.

iRobot konečne vymyslel robotický vysávač s mopom, ktorý dáva zmysel, a ktorý má potenciál ponúknuť technologicky najvyspelejšie mopovanie v segmente robotických vysávačov typu 2-v-1. Dôvod je ten, že prakticky všetky robotické vysávače vyžadujú manuálne pripojenie mopovacej podložky.

Nová Roomba Combo j7+ však využíva iný systém. Mopovacia podložka je uložená v hornej časti vysávača a následne sa pomocou zabudovaných ramien automaticky presunie do spodnej časti, aby mohol vysávač mopovať. Keď iRobot rozpozná koberec, mopovaciu podložku automaticky presunie späť na hornú časť, aby nezamokril koberec.

Takúto technológiu neponúka žiaden iný robotický vysávač na trhu. Modely radov Roborock S7 a S7 MaxV síce dokážu mierne nadvihnúť mopovaciu podložku, avšak v prípade vyšších kobercov takéto riešenie nepostačuje. Roomba Combo j7+ využíva novú kombináciu akustických senzorov, aby dokázal rozpoznať, na akom povrchu (tvrdá podlaha, koberec) sa práve nachádza a tomu prispôsobil, či bude mopovať alebo nie.

iRobot Roomba Combo j7 PlusZdroj: iRobot
iRobot Roomba Combo j7+

Roomba j7+ s mopom, nádobkou na vodu a väčšou batériou

Ako už názov novinky naznačuje, Roomba Combo j7+ je zlepšenou verziu minuloročného modelu Roomba j7+. iRobot mierne zmenšil nádobku na prach, aby do tela dokázal zakomponovať 210 ml nádobku na vodu a väčšiu batériu s kapacitou 4400 mAh. Z hľadiska ostatných funkcií a výbavy je však Roomba Combo j7+ totožná s minuloročným modelom.

V praxi to znamená, že Roomba Combo j7+ ponúka inteligentnú navigáciu s automatickým rozpoznávaním a identifikáciou prekážok. Pomocou aplikácie iRobot Home si môžete prispôsobiť režimy upratovania a napríklad si nastaviť, aby vysávač v kuchyni mopoval aj vysával, a aby v obývačke iba vysával. Zaujímavou funkciou je možnosť ovládať vysávač na diaľku a používať jeho zabudovanú kameru na kontrolu domácnosti.

Roomba Combo j7+ bude na Slovensku v predaji od 5. októbra za cenu 1249 eur aj s dokovacou stanicou s funkciou automatického vyprázdňovania. Vysávač plánujeme v redakcii otestovať.

iRobot Roomba Combo j7+

Zdroj: iRobot, The Verge, vlastné

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit