Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Dokonalá evidencia pracích cyklov, detailný prehľad o každom pridelenom kuse odevu, sledovanie jeho zostatkovej hodnoty a celý proces prania od príjmu až po expedíciu pod kontrolou. Spoločnosť Lavaton, ktorá sa špecializuje na pranie a prenájom bielizne a pracovných odevov, vymenila doteraz používané nehomogénne riešenie za komplexné riešenie SOFTIP.  To jej umožní jednoduché riadenie všetkých služieb zákazníkom a garantuje aj aktuálne informácie pre vedenie firmy. 

Špecifiká tejto oblasti podnikania si vyžiadali zavedenie informačného systému na platforme SOFTIP PROFIT PLUS a vývoj špeciálnej logistiky, ktoré nahradili pôvodné riešenie zložené z viacerých autonómne fungujúcich celkov. Vznikla tak nová verzia produktu, ktorá denne a v reálnom čase poskytuje informácie pracovníkom na všetkých úrovniach spoločnosti vrátane manažmentu. Od nasadeného systému závisí celý denný chod spracovania príjmu a expedície bielizne klientom.

„Nie je to posun, ale doslova skok dopredu. Kľúčovým prínosom je homogénny systém od jednej spoločnosti, poriadok v oblasti sledovania lízingovej bielizne a jednoduchá dostupnosť všetkých informácií,“ povedala Elena Kollárová, konateľka Lavaton.

SOFTIP tak dokázal štandardný informačný systém ušiť na mieru požiadavkám zákazníka. Umožňuje napríklad prepojenie na váhové systémy určené pre váženie čistej a špinavej bielizne, tlač špeciálnych štítkov pre identifikáciu lízingových odevov čiarovými kódmi a tvorbu dokladov ich skenovaním. Modul lízingu odevov poskytuje v reálnom čase všetky požadované údaje napr. osobu u zákazníka, ktorej je odev priradený, koľko pracích cyklov absolvoval, zostatkovú cenu prepočítanú cez definované vzorce a pod. Unikátny je aj systém fakturácie, ktorý dovoľuje jedným spustením získať hromadne fakturačné doklady za zvolené obdobie.

Prínosom nového riešenia je aj fakt, že dokáže rásť spolu s požiadavkami používateľov. Je rýchlo opakovateľné pre nové pobočky, kde spoločnosť plánuje realizovať svoje aktivity a umožňuje aj ďalšie rozširovanie funkčnosti.

SOFTIP PROFIT PLUS je vlajkovou loďou spoločnosti SOFTIP, ktorá je už 25 rokov slovenskou jednotkou na trhu podnikových informačných systémov (ERP).

Viac informácií: www.softip.sk/profit

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.