Ďalšia perlička v tejto kauze. Nemusí byť tak kritická ako iné.

SD Association je ďalšia firma, ktorá sa pridáva na stranu proti čínskemu gigantovi. Členovia tejto asociácie sú medzi inými aj výrobcovia smartfónov. Majú možnosť podieľať sa na špecifikáciách a výsledných implementáciách nových štandardov. Nateraz bola práve značka Huawei vyradená zo zoznamu jej členov a už ju v ňom nenájdete.

Neznamená to ale, že vám prestanú fungovať microSD karty v týchto smartfónoch. Takisto to neznamená, že by značka nemohla používať tieto štandardy. Nateraz sa však nebude môcť zúčastňovať na diskusiách o nových štandardoch. Značka však bude môcť doterajšie štandardy a patenty používať vo svojich zariadeniach.

V prípade, že by prišlo k najhoršiemu scenáru a nemohli by využívať žiadny z SD štandardov, situácia by nemusela byť tak kritická. Je tu stále veľký počet používateľov, ktorí pamäťové karty v smartfónoch chcú.

Samotné kapacity vnútornej pamäte rastú vysokým tempom a tak predpokladáme, že drvivá väčšina používateľov nebude tento „pamäťový“ problém považovať za dramatický.

Navyše Huawei má vlastný štandard pamäťovej karty označenej ako NanoMemory. Problémom by ale mohlo byť to, že iní výrobcovia ho nebudú chcieť od tejto spoločnosti prijať a používať vo svojich zariadeniach.

Zdroj: Android Authority

Prečítajte si aj:

Huawei vyrobil nano pamäťovú kartu, chce z nej spraviť štandard

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.