Nové procesory od AMD a Intelu podporujú iba systém Windows 10.

Po uvedení operačného systému Windows 10 na trh sa objavili informácie o tom, že nové procesory od Intelu a AMD budú kompatibilné iba s desiatkami. V prípade starších verzií systému Windows, ako sú Windows 7 a 8.1, nemala byť zabezpečená kompatibilita.

Od prvotných správ uplynulo niekoľko mesiacov a používatelia nových procesorov nehlásili žiadne problémy. To sa však zmenilo v posledných dňoch. Operačné systémy Windows 7 a 8.1 začali blokovať inštaláciu nových bezpečnostných aktualizácií z dôvodu nepodporovaného hardvéru.

Dodajme, že pod pojmom nové procesory máme na mysli 7. generáciu Intel Core (označenie Kaby Lake) a procesory AMD Ryzen. Pokiaľ si teda kúpite alebo vyskladáte počítač s týmito procesormi, odporúčame nainštalovať operačný systém Windows 10. Za predpokladu, že chcete používať systém od Microsoftu.

Za predpokladu, že máte počítač so staršími procesormi, môžete aj naďalej používať staršie verzie systému Windows. Tie by nemali mať problémy s kompatibilitou.

Majiteľom nových procesorov sa v prípade systémov Windows 7 a 8.1 začali zobrazovať takéto hlásenia

Zdroj: ArsTechnica

Prečítajte si aj:

Nainštalujte si Windows 10 Creators Update už dnes!

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit