Spustenie 5G sietí je už za rohom.

Vyzerá to tak, že niektoré siete sa spustia lokálne už čoskoro. Zatiaľ tu vzniká jeden zásadný problém. Neexistuje zariadenie – smartfón, ktorý by vedel potenciál tejto siete využiť. Lenovo zacítilo príležitosť a chce zmeniť túto momentálnu situáciu. Čínska spoločnosť tvrdí, že bude prvou, ktorá uvedie na trh smartfón s možnosťou pripojenia na 5G sieť, pričom v zariadení bude obsiahnutý zatiaľ neohlásený čipset od Qualcommu – Snapdragon 855.

Na základe doterajších informácií je pravdepodobné, že smartfón od Lenova s podporou 5G sietí uvidíme na prelome rokov 2018 – 2019.

Qualcomm už začiatkom roka oznámil, že podpísal dodávky na 5G modemy a čipsety Snapdragon s 19 výrobcami mobilných zariadení. Následne informoval, že pracuje s partnermi na urýchlení zavádzania 5G riešení. Tie by sa mali na trh dostať ešte pred koncom roka 2018.

Motorola Moto Mods

Spoločnosť Lenovo by tak mohla uviesť telefón s 5G technológiou, buď pod vlastnou značkou alebo pod značkou Motorola. Zatiaľ čo Lenovo spomína jediné konkrétne zariadenie, tak Motorola pracuje na 5G Moto Mode, ktorý dokáže jednoducho rozšíriť klasický 4G smartfón na zariadenie s podporou 5G sietí.

Očakáva sa, že Motorola predstaví všetky tieto novinky (vrátane moto z3 a One Power) už dnes, 2. augusta, na akcii v Chicagu o 19 hodine nášho času.

Zdroj: VentureBeat

Prečítajte si aj:

Recenzia Motorola moto z3 Play: Smartfón s vymeniteľnými Moto Mods a otravným snímačom odtlačkov

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.