Lenovo lákalo na bezrámikový smartfón už v máji.

Doplnené 1.10.2018: Lenovo sa púšťa do pretekov o najvyšší počet hlavných fotoaparátov

Viceprezident spoločnosti pred pred dňami odhalil možný dizajn nástupcu neslávneho modelu Z5. Prvý pohľad naznačuje naozaj bezrámikový dizajn. V najnovšom príspevku sa Lenovo snaží zaujať štvoricou hlavných fotoaparátov.

Týmto vylepšením by už nebola zaujímavá iba predná stena zariadenia, ale aj zadná. Usporiadanie nie je príliš originálne. S podobným sme sa už mohli stretnúť na renderoch Huawei Mate 20 Pro. Zaujímavejší je už počet šošoviek, ktoré sú v tomto prípade až štyri. LED blesk sa tentokrát dostal do stredu zostavy fotoaparátov.

Text pod obrázkom by sa dal voľne preložiť ako “Štyri pohľady AI”. Do predstavenia Z5 Pro ostáva ešte zopár dní. Je tak možné, že ešte pred samotným predstavením získame ucelenejší pohľad na funkcie a výbavu, ako aj lepší pohľad na samotný dizajn zariadenia.

Okrem Huaweiu pripravuje smartfón s tromi kamerami aj LG (V40 ThinQ). HMD však môže všetkých tromfnúť a uviesť Nokiu 9 s až 5 fotoaparátmi.

 

Zdroj: GSMArena

Pôvodný text 28.9.2018: Spoločnosť vtedy sľubovala zariadenie s 95 % pomerom displeja k telu zariadenia. Dokonca smartfón mal mať aj inovatívnu batériu, ktorá mala poskytnúť rezervu na 30 minútový hovor pri 0 %. Nakoniec sme boli svedkami sklamania, keďže bol predstavený smartfón s “iba” 90 % pomerom displeja k telu zariadenia, výrezom v displeji a pomerne veľkou bradou.  

Takmer všetko, čo Lenovo v tom čase sľubovalo, bolo prehnané. Aj napriek tomu, že vo veľkej miere spoločnosť neposkytovala o pripravovanej novinke pravdivé informácie, smartfón sa v Číne veľmi dobre predáva.

Lenovo sa v týchto dňoch pripravuje na uvedenie modelu Z5 Pro. Tentokrát sa už vyhla dobre vyzerajúcim renderom. Dlhšie sa hovorilo o tom, že nástupca Z5 dostane sľubovaný vysoký pomer displeja k telu zariadenia a tentokrát by sa mal už naozaj zaobísť aj bez výrezu v displeji.

Vysoký pomer displeja k telu zariadenia, by aj v prípade modelu Z5 Pro, mal byť dosiahnutý výsuvnými kamerami po vzore Vivo Nex alebo Oppo Find X. Očakáva sa, že Lenovo použije pri Z5 Pro snímač odtlačkov prstov zabudovaný v displeji. Nie je vylúčené, že by sa mohla v zariadení objaviť aj vylepšená forma odomykania pomocou tváre.

Liu Jun ukázal Z5 Pro iba krátko. Na konferencii Tech World 2018 v Číne zatiaľ nešlo o prezentáciu novinky. Išlo skôr o malú ochutnávku. My len dúfame, že pri oficiálnom odhalení 11. októbra nebudeme rovnako sklamaní, ako pri uvedení klasickej Z5.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Lenovo Z5 oficiálne: Aj napriek veľkým sľubom sa predstavil „iba“ smartfón s výrezom v displeji

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.