Prvý smartfón výrobcu tretích strán, ktorý dostane aktualizáciu na najnovší Android.

Je štandardom, že Google vydá najnovšiu verziu operačného systému Android a ako prvé aktualizuje zariadenia svojho produktového radu Nexus. Následne začína čakanie, kedy najnovšiu verziu ponúknu aj výrobcovia tretích strán. Spoločnosť LG si v tomto smere zaslúži pochvalu. Poponáhľala sa v prípade verzie 5.0 a aj Marshmallow (verzia 6.0) ponúkne ako prvá.

Vlajková loď LG G4 dostane aktualizáciu už v priebehu budúceho týždňa. Marshmallow bude spočiatku dostupný pre používateľov v Poľsku a následne sa objaví aj v ďalších krajinách. Aktualizácia bude neskôr dostupná aj pre vybrané ďalšie zariadenia.

Okrem noviniek, ktoré do novej verzie zabudoval Google, dostanú používanie Android zariadení od LG aj zopár dodatočných vylepšení. Podľa popisu noviniek však predpokladáme, že výrobca iba dodatočne upravil niektoré z funkcií, ktoré sú priamo zabudované v Androide 6.0.

LG totiž spomína jednoduchšie manažovanie povolení, špeciálny tichý režim a tzv. „doze“ režim, ktorý predlžuje výdrž batérie. Povolenia a režim „doze“ patria medzi hlavné novinky verzie 6.0 bez ohľadu na výrobcu telefónu a nadstavby.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit