LG si pri G7-mičke dal od pôvodného plánu predstavenia prestávku s myšlienkou, že musí priniesť niečo nezvyčajné. 

Doplnené 4.4.2018: Očakávaný dizajn nového LG G7 aj v novom videu.

Informácie o smartfóne LG G7 zatiaľ nie sú verejne dostupné, ale niektoré sa k nám dostávajú cez zadné dvierka. Telefón bude údajne používať M+ LCD displej, čo je oproti pôvodným odhadom zmena. Panel RGBW sľubuje zníženie spotreby energie až o 35% vďaka vyhradeným bielym pixelom.

Displej definitívne bude mať zárez, ako to je vidieť na ochrannom skle displeja a vo videu. V záreze sa umiestnili výrezy pre senzor fotoaparátu, slúchadlo a snímač okolitého svetla. Pokiaľ ide o veľkosť zariadenia, tak sa očakáva zariadenie s veľkosťou 153,2 x 71,9 x 8,2 mm so 6″ displejom a pomerom strán 19: 9.

Konštrukcia telefónu bude klasický “sendvič” zo skla a kovu. Nová vlajková loď od LG bude zameraná na AI funkcie. Tým pádom celý názov LG g7 bude doplnený o slovo ThinQ. Očakáva sa, že príde s čipovou sadou Snapdragon 845, ktorá spolupracuje so 4 GB pamäte RAM a 64 GB  pamäte ROM. Pre model G7 Plus sa kapacity pamätí navýšia na hodnoty 6 GB / 128 GB.

Zadná stena bude obsahovať duálnu kameru 16 Mpx s clonou f/1.5, ktorá sa použila aj pri  Samsung Galaxy S9 (nie je však jasné, či bude variabilná). O veľkosti batérie ešte nie je žiadna zmienka.

Očakáva sa, že model LG G7 bude predstavený už tento mesiac s tým, že do predaja by sa mala dostať v polovici mája.

CAD render pripravovaného LG G7 ThinQ:

Doplnené 15.3.2018: Prinesie LG pre G7 spôsob ako vypnúť výrez displeja?

Podľa najnovších únikov sa bude dať v nastaveniach vypnúť výrez displeja, ktorý bude uchovávať 8Mpx fotoaparát a ďalší potrebný hárdver. Tento fakt určite poteší fanúšikov značky, ktorí nie sú stotožnení s „kopírovaním“ výrezu. K efektívnemu skrytiu výrezu dopomôže aj OLED panel, ktorý skutočne čiernou farbou zahalí „nos“ do jednej línie s rámom zariadenia.

Prepínanie módov zobrazenia rozšíri personalizáciu novej G7

Pôvodný text: Musí sa odlíšiť od hlavného konkurenta Samsung. Čo v tomto prípade spraviť? Pridať výrez v displeji?

Od pôvodného konceptu už ubehol nejaký ten čas a prinieslo to aj oddialenie predstavenia novej vlajkovej lode od LG. Kórejské médiá prichádzajú s informáciami, že nový model od LG by sa nám mohol predstaviť niekedy v máji.

Parametre a cena

Znovu sa potvrdzuje, že spoločnosť LG sa rozhodla pre zakomponovanie výrezu do OLED panela v hornej časti zariadenia. Zárez bude samozrejme obsahovať prednú kameru (kamery), slúchadlo a rôzne senzory.

Je dosť pochopiteľné, že LG sa chce odlíšiť dizajnom od svojho domovského konkurenta, ale či prinesie výrez v displeji ten pravý a očakávaný výsledok sa aktuálne neodvážime predpovedať. Určite sa “G7-mička” nevyhne porovnávaniu s Apple iPhone X. Takisto niekomu môže prekážať “umelé” navyšovanie uhlopriečky displeja do ktorého zasahuje výrez.

Ostatné špecifikácie, ktoré by sa mali objaviť v novom vlajkovom zariadení od LG, sú aj celkom očakávané. Ako čipset sa zakomponuje Snapdragon 845 s navýšenou RAM pamäťou na 6 GB a vnútorným úložiskom, ktoré by malo byť pri verzii G7+ až 128 GB.

Očakáva sa, že zadná kamera bude tvorená duálnym fotoaparátom so 16 Mpx snímačmi. Súčasťou kamery bude aj AI, ktorá bola prvýkrát použitá pri V30S. Poloha fotoaparátu by mala byť vertikálna. Zvuk bude zabezpečovať Quad audio prevodník a batéria dosiahne kapacitu 3000 mAh ako v prípade Galaxy S9 od Samsungu.

Cena oproti predchodcovi by mala byť o niečo vyššia. Predpokladá sa na úrovni 850 – 950 USD. Ďalším zaujímavým únikom je aj možnosť, že high-endové línie G a V sa zlúčia do jednej už v roku 2019.

Aj keď bude LG G7 meškať približne dva mesiace, teda pokiaľ sa nám predstaví v máji, ďalšia novinka LG V40, sa tiež predstaví o to neskôr. Očakáva sa v novembri. Za týmito krokmi spoločnosti LG sa dá očakávať veľmi zodpovedný prístup v príprave novej vlajkovej lode. Sme zvedaví, aké ovocie prinesie táto vyčkávacia taktika.

zdroj: phonearena

Prečítajte si aj:

LG G7 zachytený na videu z MWC 2018

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.