Kórejská spoločnosť pozýva na predstavenie zaujímavých noviniek.

Veľtrh IFA 2018 je doslova predo dvermi a LG informuje o nových smartfónoch, ktoré sa v čase výstavy dajú vidieť na ich stánku v Berlíne. Novinky z modelového radu G7 nesú označenie G7 One a G7 Fit.

Tieto smartfóny budú mať, takisto ako vlajková loď G7 ThinQ, rovnaké rozmery, 6,1-palcový QHD+ displej a 3000 mAh batériu. Tieto smartfóny pritom budú ponúkať dostatočné odlišnosti, aby si našli svoje uplatnenie.

Ako najzaujímavejší sa javí model G7 One. Tento model bude prvým telefónom spoločnosti s platformou Android One. V praxi to znamená, že v telefóne nájdete iba softvér od Googlu, bez zásahu LG. Smartfón s takýmto operačným systémom bude dostávať pravidelné a hlavne rýchle aktualizácie.

LG G7 One dostane do výbavy minuloročný a stále dostatočne výkonný Snapdragon 835. Čipset doplnia 4 GB pamäte RAM a 32 GB úložného priestoru. Ten sa bude dať samozrejme rozšíriť pomocou MicroSD karty. Na pripravovanej novinke budete ešte môcť na zadnej strane nájsť aj zostavu dvoch fotoaparátov.

Pri pohľade na LG G7 Fit zostanete asi trochu prekvapení. V zariadení totižto nájdete ešte starší (aj keď bývalý vlajkový) procesor Snapdragon 821 z roku 2016. Je pritom možné, že G7 Fit bude určený iba pre ázijsky trh.

LG G7 One (naľavo) a LG G7 Fit (napravo)

Smartfón G7 Fit bude dodávaný v dvoch prevedeniach. Dostane ukladací priestor s kapacitou 32 a 64 GB. Ďalším rozdielom oproti modelu G7 One je mierne pomalšie Bluetooth, konkrétne vo verzii 4.2. Pre porovnanie, LG G7 One dostane Bluetooth vo verzii 5.0.

Obidva modely budú zhodne vybavené technológiou NFC a podporou QuickCharge 3.0. Smartfóny samozrejme nabijete cez USB-C. Už na prvý pohľad je jasné, že G7 One je prémiovejšie zariadenie a čistý Android pravdepodobne priláka veľké množstvo používateľov. Je preto aj veľmi dôležité, aké ceny pre tieto modely LG nastaví.

Všetko podstatné sa dozvieme už 31. augusta na výstave IFA v Berlíne.

Zdroj: LG

Prečítajte si aj:

Recenzia LG G7 ThinQ: Super smartfón s bezdrôtovým nabíjaním a extra fotoaparátom

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.

Komentáre sú uzavreté