Už o pár dní, 31. októbra 2016, má čínsky výrobca smartfónov Meizu naplánovaný veľký event v Pekingu. Na ňom má byť predstavený nový model s označením M5.

meizu-m5-02_nowat

Túto skutočnosť už oficiálne potvrdil aj viceprezident rastúcej čínskej spoločnosti Li Nan. Ako to už býva zvykom, dokonale utajiť akékoľvek informácie ešte pred predstavením sa opäť raz nepodarilo. Na portáli Gizmochina sa už pred dvoma dňami okrem fotografií pripravovanej novinky objavili aj niektoré jej technické parametre.

Čo sa týka dizajnu, M5 bude veľmi podobný modelu M3S, predstavenému v júni tohto roka, na rozdiel od kovovej konštrukcie však príde v polykarbonátovom tele. Odhalené boli zatiaľ len 2 farebné prevedenia a to čierna a zelená. Je však možné, že fanúšikovia čínskeho výrobcu budú mať na výber z pestrejšej palety farebných prevedení. M5 má bežať na tzv. Yun OS (nadstavba Androidu 6.0) a poháňaný bude údajne 8 jadrovým MT6750 procesorom s 2 GB RAM. Nebude chýbať 13 Mpx fotoaparát, 5 palcový displej či na dnešné pomery už trochu slabšia 16 GB interná pamäť. Vzhľadom na tieto parametre by mal telefón na svetových trhoch preraziť najmä vďaka veľmi nízkej cene. Aká konkrétne bude, to sa zrejme dozvieme až koncom októbra na samotnom evente.meizu-m5-04_nowat

Zdroj: Gizmochina

Značky: