Messenger by mal prinášať viacej súkromia a bezpečia.

Minimálne zo strany kontaktovania cudzích ľudí. Presnejšie povedané falošných facebookových účtov. Nakoniec nemusí ísť len o facebookové účty, pretože sociálna sieť už oddeľuje Facebook od Messengera a tak na to, aby vás niekto kontaktoval, môže využívať iba Messenger.

V júni začala aplikácia Messenger informovať o tom, že sa zmení spôsob doručovania správ. Ide o to, kto vás bude môcť kontaktovať a napísať vám správu. Je to spôsob, aby sa s vami mohli spojiť len vaši aktuálni priatelia alebo skupiny, ktoré už odoberáte.

Ťažko povedať, či ide o náhodu alebo sme sa stali cieleným terčom viacerých facebookových profilov. Deje sa to tesne pred zmenou, ktorú sociálna sieť chystá. Začalo nás kontaktovať niekoľko falošných profilov, v ktorých bola najčastejšie informácia o možnosti vidieť nahé fotografie protistrany.

Eroticky ladený text nás lákal na otvorenie priloženého internetového linku, ktorý by mal zobraziť ďalší obsah od lákavo vyzerajúcej osoby. Aspoň tak sa tvárila profilová fotografia falošného účtu. Pod falošným účtom si môžete predstaviť účet, ktorý je zameraný na vytváranie podvodných schém a účet ako taký je samozrejme pravý. Niečo ako falošný účet vo svojej podstate registrácie neexistuje. Ide len o to, že nebude prepojený so skutočnou osobou a je spravovaný za cieľom podvodu. Na to vás Messenger upozorní.

Aktuálne popisovaná zmena sa zatiaľ naplno neprejavila a Messenger bude upozorňovať 24 hodín pred jej zavedením. Každému, komu sa táto správa zobrazí, môže aplikovanie zmien nateraz odložiť alebo vykonať zmenu bezprostredne po oznámení.

messenger zmena jun 2024Zdroj: TOUCHIT

Zdroj: Meta, vlastné

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.