Odhalí vám to nové video spoločnosti HTC.

Iba pred pár dňami sme priniesli článok o novom vlajkovom smartfóne, ktorý HTC plánuje uviesť na trh už budúci mesiac. Prvé správy pritom naznačujú, že tento telefón bude zameraný na virtuálnu (VR) a rozšírenú realitu (AR). Na spoločnosť, ktorá nemá najlepšie obchodné výsledky tak ide celkom ambiciózny plán.

Metaverzum je umelo vytvorený svet, v ktorom môže jeho návštevník vykonávať rôzne činnosti. V prípade rozšírenej reality ide o počítačom vytvorený obraz prekrývajúci sa so skutočným svetom. Ten prináša rozširujúce informácie, ktoré v bežnom živote nevidíme. Iba pripomenieme, že metaverzum v podaní HTC bude mať pomenovanie HTC Viverse.

Najnovšie HTC zverejnilo video, v ktorom prezentuje svoj pohľad na metaverzum. Video má názov „Viverse – Deň v metaverze s VR, AR, AI, 5G a NFT„. 

Aj keď video začína pomerne „nevinne“ vo fitness centre, trojminútový klip nás postupne prevedie metaverzom, kde je ním používateľ celkom pohltený. Dôležitým detailom sú pritom okuliare. Ide o prvok, ktorý všetky tieto vymoženosti v rámci AR a VR umožňuje.

Celý metaverzum môže byť aj nebezpečný. Už len slová samotnej spoločnosti treba brať veľmi vážne a z nadhľadu. Tá tvrdí, že ide o „Dar nekonečného času, nekonečného priestoru a nekonečnej lásky vo Viverse.“ 

Nezabudnime však žiť predovšetkým v skutočnom svete a nedovoľme, aby nás pohltil ten virtuálny, hoci bude prinášať rôzne výhody a lákadlá.

Viac už prezradí video:

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.