Podľa prieskumu Microsoftu vymieňame staré stolné počítače za nové a v niektorých prípadoch aj notebooky až po 6 rokoch.

Ak patríte medzi používateľov, ktorí zvažujú kúpu nového počítača pod vianočný stromček, prinášame vám zoznam zariadení, ktoré odporúča spoločnosť Microsoft. Tá ich prezentovala na tlačovej konferencii, v rámci ktorej prezentovala aj výsledky spomenutého prieskumu.

Ako často meníte vaše zariadenie vy?

Ako často meníte vaše zariadenie vy?

Acer Switch 12 Alpha

Multifunkčné dotykové zariadenie Acer Switch 12 Alpha s Windows 10 kombinuje výdrž a mobilitu. Je vybavené nastaviteľným vyklápacím stojanom. Ponúka tak možnosť plnohodnotnej práce na tablete aj notebooku. Jedinečná je aj funkcia digitálneho pera, ktorá umožňuje premeniť displej na skicár alebo poznámkový blok. Vďaka prenosnej konštrukcii, nastaviteľnej obrazovke a plnohodnotnej klávesnici je vhodným zariadením aj na cestách. Cena je od 689 eur v prípade najlacnejšej konfigurácie.

Prečítajte si našu recenziu na Acer Switch 12 Alpha.

ASUS ZenBook Flip UX360

Štýlový a dômyselne prepracovaný dotykový ZenBook Flip UX360 má hrúbku iba 13,9 mm a váži 1,3 kg. Vyrobený je z odolného brúseného hliníku, vďaka čomu je ľahký a pritom vysoko odolný. Vybavený je batériou s vysokou kapacitou, ktorá vydrží až 12 hodín na jedno nabitie. Plynulé otváranie a zatváranie displeja v rozsahu 360° drží displej v akejkoľvek polohe. Ideálny spoločník pre všetkých, ktorí sú často na cestách. V predaji od 900 eur.

Ďalšie informácie o ASUS ZenBook Flip UX360 nájdete v samostatnom článku.

microsoftdevices-13

Dnešné zariadenia umožňujú odnímať displej alebo ponúkajú pánt, ktorý je otočný o 360 stupňov

Dell Inspiron 13z Touch

Nový notebook Dell Inspiron 13z Touch s Windows 10 kombinuje vysoký výkon špičkového notebooku a univerzálnosť 13,3 palcového tabletu so zabudovaným stylusom, ktorým si môžete rýchlo zaznamenávať nápady a rovnako kresliť priamo na obrazovku. Táto funkcia v kombinácii s čistým dizajnom poteší všetkých kreatívcov. V predaji od 770 eur.

Dell XPS 13

Veľká obrazovka, malý notebook, Dell XPS 13 zaujme na prvý pohľad. Displej s uhlopriečkou 13 palcov nemá takmer žiadne okraje, je premyslene zasadený do šasi s veľkosťou 11 palcového notebooku. Notebook je mimoriadne tenký a ľahký (hmotnosť 1,26 kg), ľahko sa vojde do kabelky a ponúka komfort aj pri cestovaní. Okrem toho je vybavený veľkokapacitnou batériou, ktorá sa postará o napájanie aj počas extrémne náročného dňa.

Prečítajte si recenziu na Dell XPS 13.

Dell XPS 13 bude čoskoro dostupný aj v špeciálnom prevedení Swarovski

Dell XPS 13 bude čoskoro dostupný aj v špeciálnom prevedení Swarovski

HP Spectre x360

Luxusný dizajn a mimoriadna všestrannosť elegantného ultratenkého profilu z brúseného hliníka vzbudí pozornosť všade, kam s ním prídete. Vďaka batérii s predĺženou životnosťou môžete nabíjačku nechať pokojne doma; celý pracovný deň zvládnete na jedno nabitie. Prehliadanie fotografií, pozeranie videí a hranie hier si vychutnáte z akéhokoľvek uhla a zážitkom je aj zvuk z reproduktorov Bang&Olufsen.

Prečítajte si našu recenziu na HP Spectre x360.

Lenovo Yoga 510

Notebook Lenovo Yoga 510 s Windows 10 vás oslobodí od napájacieho káblu. Vďaka ohybnému telu ho môžete používať v režime klasického notebooku, stojanu alebo dotykového tabletu. Veľkú uhlopriečku displeja ocenia všetci, ktorí potrebujú dostatočný komfort pri práci.

Ďalšie informácie o Lenovo Yoga 510 nájdete v samostatnom článku.

microsoftdevices-16

Yoga je špecifická režimom stojanu, ktorý je ideálny na sledovanie videa. Tento režim dnes ponúkajú aj konkurenčné zariadenia

Lenovo Yoga 900

Mimoriadne adaptabilný 13,3 palcový dotykový notebook Lenovo Yoga 900 s Windows 10 pre náročných používateľov zaručuje pohodlnú prácu aj zábavu odkiaľkoľvek. Dotykové ovládanie uľahčuje prehliadanie webových stránok, hodí sa aj na sledovanie filmov či základné úpravy fotografií. Dostupný za cenu od 1250 EUR.

Prečítajte si našu recenziu na vylepšený model Lenovo Yoga 900S.

microsoftdevices

Zástupcovia Microsoftu na tlačovej konferencii

Prečítajte si aj:

Microsoft: 80 % Slovákov a Čechov vlastní inteligentné zariadenie. Pri kúpe rozhoduje cena a dizajn (doplnené)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit