Microsoft podľa správy na Windows Central pravdepodobne uvedie tri nové smartfóny s operačným systémom Windows 10 Mobile.

Prvý model bude zameraný na široké masy, druhý bude vlajkovou loďou určený pre profi používateľov a tretí model bude spĺňať špecifikácie pre podnikových používateľov. Nové smartfóny budú uvedené pod označením „Surface“, čím pravdepodobne končí modelový rad Lumia, ktorý Microsoft zdedil po Nokii.

Všetky tri modely umožnia používať funkciu Continnum, čo znamená premenu smartfónu na počítač s využitím dokovacej stanice. Táto funkcia s veľkým potenciálom do budúcna sa zatiaľ dá využívať len pre high-end smartfóny Lumia. Microsoft sa k týmto novým smartfónom zatiaľ nevyjadril, očakáva sa, že prídu na trh v roku 2017. To však môže byť už trochu neskoro, konkurencia v tejto oblasti je mimoriadne silá.

Predchádzajúce správy tvrdili, že Microsoft uvedie jeden Surface smartfón v druhej polovici roka 2016 spolu s veľkým update pre Windows 10 s kódový menom Redstone. Na začiatku marca ale Microsoft posunul Redstone až do roku 2017.

Podľa doterajších správ budú Surface smartfóny využívať procesor Intel x86 namiesto ARM procesorov hlavne kvôli lepšej podpore desktopových aplikácií. Mali by mať 8 GB RAM a až 512 GB pamäťového priestoru, čo by s nich urobilo zatiaľ najvýkonnejšie komerčné smartfóny.  Zároveň to znamená, že to budú smartfóny s cenovkou vyššou ako je to v prípade Android a iPhone telefónov. 

TIP: Čo všetko ukázala neukázal Microsoft na konferencii BUILD 2016

Microsoft Build 2016: Veľký update pre Windows 10 zadarmo a všetky dôležité novinky, o ktorých by ste mali vedieť (VIDEO)

Zdroj: Fool.com

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.