Konzola si užila 10 úspešných rokov na trhu.

Microsoft oznámil, že zastavil produkciu konzoly Xbox 360. Znamená to, že nevyrobí už ďalšie kusy a životný cyklus konzoly sa pomaly blíži ku koncu. Existujúci majitelia sa však nemusia obávať, že by im prestalo zariadenie fungovať. Microsoft bude podporovať všetky existujúce služby aj naďalej.

V praxi to znamená, že služba Xbox Live a s ňou spojené online hranie, aplikácie, hry a výhody pre zlatých členov budú poskytované používateľom Xbox 360 bez zmien. V kamenných a internetových obchodoch sa taktiež budú naďalej predávať hry a príslušenstvo pre túto konzolu, až do vypredania zásob.

Existujúcich majiteľov Xboxu 360 sa Microsoft snaží zlákať na prechod na novú generáciu funkciou spätnej kompatibility. Na Xbox One si zahráte viacero hier, ktoré pôvodne vyšli pre Xbox 360, ich počet neustále rastie.

Prípadným záujemcom o kúpu Xbox One však odporúčame počkať do júna. Je veľmi pravdepodobné, že Microsoft na konferencii E3 predstaví tenšiu alebo výkonnejšiu verziu svojej konzoly. Microsoft podľa viacerých zdrojov testuje rôzne prototypy vylepšenej verzie Xboxu One. Otázne je, s ktorou verziou pôjde na trh. Konkurencia totiž nespí, Sony pripravuje PlayStation 4.5 s podporou hrania v 4K rozlíšení.

Prečítajte si aj:

Ďalšie detaily o konzole PlayStation 4.5

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit