Microsoft Store dobieha konkurenciu.

Microsoft predstavil svoj obchod s aplikáciami spoločne s uvedením operačného systému Windows 8 na trh. Takzvaný Microsoft Store sa dočkal ďalších vylepšení vo verzii pre Windows 10, avšak obchodu stále chýbali elementárne funkcie, ktoré výrazne obmedzovali používateľský zážitok.

Microsoft tieto nedostatky teraz odstraňuje, už niekoľko dní je k dispozícii vynovený dizajn obchodu. Ten na prvý pohľad neprináša veľa noviniek, zmeny sú však skryté hlbšie. Praktické úpravy dostala obrazovka Položky na stiahnutie a aktualizácie. Na tejto obrazovke ste v minulosti mohli vyhľadať aktualizácie pre nainštalované aplikácie. Obchod vám však najnovšie oznámi, ak sú všetky aplikácie aktualizované na najnovšiu verziu. Pribudol aj ľavý bočný panel s rýchlym prístupom ku všetkým nainštalovaným a všetkým vlastneným aplikáciám. V minulosti ste sa museli preklikávať medzi viacerými obrazovkami, aby ste sa k tomuto zoznamu dostali.

Ak sú všetky aplikácie v počítači aktualizované, Microsoft Store vám to po kliknutí na Získať aktualizácie oznámi

Konečne si jednoducho zobrazíte všetky aplikácie vývojára

Praktickou novinkou je tiež prepracovaná obrazovka s informáciami o aplikácii. Tá je po novom rozdelená do samostatných častí – Prehľad, Systémové požiadavky, Recenzie, Súvisiace. Konečne však pribudla možnosť kliknúť na meno vývojára a zobraziť tak zoznam všetkých jeho aplikácií v obchode. Takisto je možné kliknúť na kategóriu a nájsť tak ďalšie podobné aplikácie. Do dokonalosti už chýbajú iba informácie o vydaní poslednej aktualizácie a o tom, čo najnovšia verzia obsahuje. Snáď sa dočkáme aj toho.

Ako vidíte, Microsoft Store má stále čo dobiehať. Je však výborné, že sme sa v roku 2018 dočkali noviniek, ktoré sú už niekoľko rokov samozrejmosťou v Obchode Play aj v App Store.

Vynovená obrazovka s detailnými informáciami o aplikácii obsahuje aj video hlavičku a informácie, ktoré sú rozdelené do niekoľkých sekcií

Prečítajte si aj:

Microsoft sprístupnil ďalšiu veľkú aktualizáciu pre Windows 10. Ako si ju stiahnuť a čo ponúka? (doplnené)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit