Microsoft už nevyužíva HERE Mapy, vylepšuje svoj vlastný produkt.

HERE Mapy môžete využívať ako samostatnú aplikáciu pre platformy iOS a Android. V telefónoch so systémom Windows 10 Mobile ich však po 30. júni tohto roka nenájdete, pričom samotná aplikácia zmizne koncom marca z ponuky Windows Obchodu. Microsoft sa rozhodol nahradiť HERE Mapy vlastnou aplikáciou.

Z praktického hľadiska však o veľkú zmenu nejde, pretože základom Windows máp je práva aplikácia HERE Mapy. Majú totožné mapové podklady avšak rozdielny pohľad na ďalší vývoj služby. Aj preto sa rozhodol Microsoft vyvíjať a vylepšovať svoju vlastnú aplikáciu interne.

Jednou z noviniek aktuálnej verzie je možnosť zobraziť a spravovať viacero výsledkov vyhľadávaní na jednej mape. Takisto sa zmenili navigačné inštrukcie. Majú nový dizajn s cieľom uľahčiť navigáciu počas jazdenia. Spomenuté novinky budú najskôr dostupné pre testerov z programu Windows Insider, následne ich Microsoft sprístupní všetkým používateľom. Okrem toho pribudnú viaceré drobné vylepšenia, zoznam všetkých noviniek nájdete na oficiálnych stránkach Windows blogu.

Zdroj: Blog Windows

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit