Mať dlhé vedenie je užitočné, najmä ak máte slúchadlá s dostatočne dlhým káblom.

Dlho som sa bránil bezdrôtovým slúchadlám. Spárovať alebo znova pripojiť k mobilu bol boj a radšej som používal klasiku s audio konektorom. Vyskúšal som veľa bezdrôtových slúchadiel.

Pre mňa najpraktickejší koncept považujem také s pevnom časťou, ktorú si dáta za krk (Xénia odporúča: Bezdrôtové slúchadlá Samsung Level U Pro). Držia zväčša lepšie ako bezdrôtové, ktorých konce sú spojené len vlastným káblom.

Skutočne bezdrôtové

Tieto štuple, ktorý si samostatne zastrčíte do ucha, sú výborné. Trpia ale nízkou výdržou na jedno nabitie. To ma odrádzalo a neustále nabíjanie a veľké nabíjacie kolísky nebolo to, čo som hľadal. Galaxy Buds sa mi páčia hlavne preto, že sú praktické.

Výdrž na jedno nabitie majú šesť hodín. To už je rozumný čas, kedy máte možnosť počúvať hudbu, telefonovať s nimi, byť v kancelárii, športovať a toto všetko rôzne kombinovať. To už je výdrž, kedy nemusíte byť v kancelárii bez nich, aby vám potom vydržali na tréning alebo na cestu domov.

Druhá praktická vec, je malé oválne puzdro na nabíjanie. Dá sa nosiť vo vrecku na nohaviciach. To je problém iných slúchadiel tohto typu. Majú vždy veľké nabíjacie puzdro a potom buď sa vôbec nedá nosiť alebo do vrecka vojde len tak tak.

Kolíska na Buds sa dá nabíjať cez USB-C. Mám aj powerbanku s bezdrôtovým nabíjaním. Stačí kolísku položiť na ňu.

Slúchadlá nemajú žiadny tepomer a dokonca ani aktívne odhlučnenie. To nepotrebuje. Tak dokonale priľnú k uchu, že po zapnutí hudby už na nízkej hlasitosti nepočujete okolie. Na hornej ploche je sklo a táto plocha je dotyková.

Dá sa nastaviť tak, aby ovládala hlasitosť, spustila hlasového asistenta alebo do slúchadiel pustila cez mikrofóny okolitý zvuk. Pre mňa je najlepšia funkcia, že sa dá softvérovo vypnúť. Takto si môže slúchadlá zastrčiť lepšie do ucha bez toho, aby som si spustil alebo pozastavil hudbu. To isté pri vkladní alebo odoberaní z ucha. Takže za mňa je podložka stále vypnutá.

Slúchadlá netlačia v uchu a skutočne pohodlne sa nosia. Cena je 149 EUR. Nie je to málo. Ale ak sa vám niečo podobné páči, získať super doplnok. Kvalitne hrajú a so svojou výdržou sa dajú používať dlho bez toho, aby ste neustále museli myslieť, kedy ich treba nabiť.

V softvéri na telefóne je vidno, koľko energie im ešte zostáva. Tu je zároveň možnosť nastaviť si prepúšťanie okolitých zvukov. Intenzita je na vás a ešte sa dá nastaviť zameranie na vysoké tóny (hlas). Je to na to, aby ste nepremeškali hlásenie alebo mali predstavu čo sa deje okolo vás a zároveň mohli počúvať hudbu.

Iné modely

Vo všeobecnosti odporúčam vyskúšať tento typ slúchadiel. Na výber máte aj iné značky, lacnejšie aj drahšie. Záleží od toho, koľko peňazí chcete do takýchto slúchadiel dať a čo potrebujete.

Pre tých, čo viac cestujú a stačí im počúvanie hudby, ticho v lietadle alebo v inom dopravnom prostriedku, odporúčam Sony WF-1000X. Majú totiž aktívne odhlučnenie. Vydržia ale len tri hodiny. Spravidla 2,5 hod. To bude pre mnohých naozaj málo. Cena 226 EUR tiež nebude pre kreditnú kartu každého z nás. Super zvuk získate zo slúchadiel

Okrem toho odporúčam aj Bose SoundSport Free. Zvuk je špičkový, stoja 200 EUR a ako názov hovorí, sú priamo určené na športovanie. V uchu držia ako pribité.

Cenový tip v tejto kategórii nájdete v slúchadlách Lamax Dots1. Dobre hrajú, nie sú síce dokonalé, ale za vynikajúcu cenu nebudete robiť takmer žiadne kompromisy. Cena je 74,90 EUR.

Kompletný seriál TOUCHIT odporúča hľadajte TU.

Prečítajte si aj:

Recenzia Sony WI-SP500: Perfektné slúchadlá pre športovcov.

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.