Zoznam je vypracovaný na základe politiky aktualizácií spoločnosti Xiaomi.

Používateľské prostredie MIUI už od svojho vzniku vzbudzuje pozornosť. Do dnešných dní sme mohli vidieť veľké množstvo verzií tohto prostredia, pričom v súčasnosti je najaktuálnejšou verziou MIUI 12.5. Túto “medziverziu” by mala za pár týždňov začať nahrádzať nová verzia s označením MIUI 13. Vydanie sa očakáva v decembri.

Blížiaci sa príchod naznačuje aj už spustené beta testovanie, ktoré je dostupné pre 7 vlajkových smartfónov. Je však viac ako isté, že tento počet nie je finálny. Teraz sa dozvedáme, že zoznam zariadení môže údajne zahŕňať až 118 modelov. Najstaršie zariadenia sú pritom z roku 2019

Je však potrebné poznamenať, že ide o neoficiálny zoznam, ktorý je zostavený na základe politiky aktualizácií spoločnosti Xiaomi. Očakáva sa, že ďalšia fáza beta testovania sa začne 27. novembra a MIUI 13 by malo byť predstavené 16. decembra v rovnaký deň, ako bude predstavená séria Xiaomi 12. V tento deň sa okrem smartfónov očakáva aj predstavenie ďalších produktov.

MIUI 13

Táto verzia používateľského prostredia je založená na verziách Android 11 a Android 12. V novom firmvéri sa udiali výrazné dizajnové zmeny, pridali nové ikony aplikácií a widgety. Zmeny sa dotknú domovskej obrazovky a ovládacieho centra.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.