Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Denné tábory, výlety do akvaparkov a lanových parkov sú tento rok najžiadanejšie odmeny za vysvedčenie

Čoraz viac rodičov chce svoje deti za vysvedčenie odmeniť zážitkom. Uvedomujú si, že pre deti neustále pripojené k smartfónom alebo počítačom, sú pre život dôležitejšie spomienky a zážitky. Vyplýva to z júnových výsledkov zľavového portálu Zľavomat.sk, kde rodičia nakupujú pre svoje ratolesti odmeny za vysvedčenie a program na letné prázdniny za výhodné ceny.

„Rodičia majú v génoch, že chcú svojim deťom dopriať to najlepšie. A cez prázdniny to platí dvojnásobne. Tento rok sa však spotrebiteľské správanie mení. Zatiaľ čo v minulých obdobiach kupovali rodičia pre svoje deti za vysvedčenie najmä hmotné darčeky, tento rok vyhľadávajú skôr odmeny vo forme zážitkov. Rodičia si našťastie začínajú uvedomovať, že pre deti je dôležitý pohyb, zábava a spomienky, ktoré si budú uchovávať po celý život a aj vtedy, keď nový telefón už bude dávno nefunkčný,“ povedal Štefan Miho, marketingový manažér najväčšieho zľavového portálu Zľavomat.sk, ktorý patrí do nadnárodnej skupiny Slevomat Group.

Zo zážitkov pre deti vedú medzi zákazníkmi Zľavomatu návštevy akvaparkov, zábavy v prírode či dovolenky pri mori pre celú rodinku za ceny, ktoré im nenarušia rodinný rozpočet. Top zahraničné destinácie pre rodiny sú stále Chorvátsko – Istria, Dalmácia, Makarská, Karlobag. Obľúbené sú aj bulharské Zlaté piesky. Rastúci počet rodín však začína more vymieňať za české Beskydy, za Alpy a, samozrejme, za dovolenku na Slovensku. „Dôvodom je, že úroveň a ponuka služieb tunajších hotelov  z roka na rok rastie,“ dodal Š. Miho.

Skvelým darčekom za vysvedčenie môže byť  napríklad aktívna zábava v prírode v lanových parkoch Tarzánia po celom Slovensku alebo pobyt v množstve tematických detských  táborov: „Našou tohtoročnou novinkou pre deti na leto sú denné tábory. Minulý rok sme dostávali od rodičov veľmi pozitívne reakcie na viacdňové pobytové tábory, v ktorých sa jednak deťom páčilo a chceli niečo podobné prežívať aj po skončení tábora a tiež rodičia nemajú počas celého leta toľko času chodiť s nimi po výletoch pre pracovné vyťaženie. A práve preto sme sa snažili vyhovieť obom – rodičom aj deťom –  a pripravili sme denné tábory plné aktivít, športu aj tanca, v ktorých sa deti môžu vyšantiť do sýtosti,“ doplnil Š. Miho. Deti si môžu vybrať na Zľavomate od hereckého tábora cez airsoftové, jazykovo-vzdelávacie tábory až po tábor plný dinosaurov či tábor pre malých milovníkov rybárčenia.

hmotných darčekov za vysvedčenie vedú na Zľavomate tradične detské knižky alebo hračky – hlavolamy a logické hry. „Zaujímavé je, že na priemernú cenu darčeka nemá ani tak vplyv známka, ale skôr počet školopovinných detí. Cena darčeka sa pohybuje na rozmedzí od 20 do 30 eur pre všetky deti spolu. Ak majú rodičia napríklad dve deti, z ktorých jedno má lepší prospech, tak rodičia majú tendenciu odmeňovať obe približne rovnako, aby nedemotivovali dieťa na ďalší rok,“ prezradil Š. Miho.

Značky: