Ako prvé telefóny po Nexusoch.

Motorola, resp. Lenovo oznámilo dostupnosť aktualizácie na Android 7.0 Nougat pre zariadenia Moto G4 a G4 Plus. Tieto smartfóny sú prvými telefónmi tretích strán, ktoré dostali aktualizáciu na Nougat. Ako úplne prvé zariadenia ju dostali už štandardne Nexusy.

Motorola nedefinuje, či je aktualizácia dostupná pre všetkých používateľov na celom svete, alebo či ju bude postupne sprístupňovať po regiónoch. Ak máte niektorý zo spomenutých telefónov, dostupnosť aktualizácie jednoducho skontrolujete v Nastaveniach – Informácie o telefóne – Aktualizácie systému. Aj keď vám telefón aktualizáciu ešte neponúka, odporúčame túto položku sledovať v nasledujúcich dňoch a týždňoch.

Aktualizácia na Android 7.0 prináša do Moto G4 a G4 Plus viacero vylepšení. Okrem iného rýchle prepínanie medzi aplikáciami, pracovný režim, vylepšené šetrenie batérie Doze on the Go, vylepšené notifikácie a takisto aj nové Moto akcie. Väčšina zo spomenutých noviniek je všeobecná pre systém Android 7.0, Moto akcie sú špecifické pre telefóny Moto.

Zdroj: Motorola

Prečítajte si aj:

Testovali sme Lenovo Moto G4 Plus

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit