To však nie je všetko.

Séria motorola edge 50 pozostáva z troch modelov, ktorých cena sa začína od 469 eur pre edge 50 fusion až do 999 eur pre vlajkový model motorola edge 50 ultra. Trio pôvodných modelov uzatvára model edge 50 pro, ktorý stojí 699 eur. Iba pred pár dňami bol predstavený aj štvrtý model edge 50, avšak veľmi zaujímavým modelom bude aj edge 50 neo, ktorý sa čoskoro dostane na trh. Už starší leak naznačoval, že aj motorola edge 50 neo bude v ponuke s certifikovanými Pantone farbami.

Motorola by mala model edge 50 Neo predstaviť v septembri s čipovou sadou Dimensity 7300, ktorá bola predstavená 1. júna 2024, ako nová čipová sada pre smartfóny strednej triedy s vylepšeným výkonom a lepšou energetickou účinnosťou. Súčasťou čipovej sady je 8 jadrové CPU so 4 jadrami taktovanými na 2,5 GHz a 4 jadrami taktovanými na 2,0 GHz. Ide o podobnú konfiguráciu, akú je možné vidieť v prípade skladateľného modelu Razr 50, avšak dôležitejšie je, že pôjde o medzigeneračné vylepšenie oproti modelu edge 40 Neo, ktorý má CPU s dvoma jadrami taktovanými na 2,5 GHz a šiestimi na 2,0 GHz.

Porovnávacia platforma Geekbench takisto potvrdila, že edge 50 neo bude k dispozícii vo verzii s 8 GB RAM a Androidom 14. Pomerne zaujímavým je zistenie, taktiež z platformy Geekbench, ktoré odhalilo samostatný záznam pre model Motorola ThinkPhone 25. Záznam totižto naznačuje, že by mohlo ísť o “prezlečený” model edge 50 neo, na ktorom bude postavený nový smartfón materskej spoločnosti Lenovo. Dôvodom tejto úvahy sú identické čipsety a porovnateľné výsledky benchmarkov.

Nový ThinkPhone strednej triedy by mal doplniť vlajkový model zo začiatku roka 2023, ale teraz je ťažké odhadnúť, či bude úspešnejší ako jeho starší a zároveň drahší súrodenec. Predsa len ide o zariadenia cielené na biznis klientelu, ktorá je nevyspytateľná.

Zdroj: MySmartPrice

Prečítate si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.